ZF Live

VIDEO ZF Live. Care este profilul clientului român al băncilor

Autor: Cătălina Butan,

26.10.2013, 17:04 556

Bogdan Spuza, director executiv de marketing şi management al produselor în cadrul BRD, a spus la ZF Live că există mai multe grupuri în care se încadrează clienţii băncilor persoane fizice şi că nu există un profil standard pentru români.

„Nu avem un român standard. Ar trebui să ieşim din această paradigmă. Există diferite grupuri de oameni şi putem să discutăm despre fiecare în parte. Sunt grupuri de oameni mai educaţi, care trăiesc în zona urbană, care venituri peste medie,  a căror comportament nu este diferit de cel din vestul Europei”, a explicat Spuza în emisiunea ZF Live.

La polul opus, Spuza spune că există un alt grup de oameni, care “au venituri la nivel de subzistenţă şi care au acest comportament: în momentul când intră banii pe card, şi-i retrag a doua zi”.

„Un alt grup de oameni este cel al oamenilor care îşi planifică economiile, foarte puţini, care au depozite pe doi, trei, cinci ani, oameni care cumpără fonduri de investiţiii”, a mai spus el. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO