ZF Live

VIDEO ZF Live. Ce răspunde un bancher la acuzaţia că băncile sunt cămătari

Autor: Cătălina Butan,

27.10.2013, 15:35 1935

Bogdan Spuza, director executiv de marketing şi management al produselor în cadrul BRD, a spus la ZF Live că cei ce acuză băncile că sunt cămătari ar trebui să compare dobânzile la creditele ipotecare din 2007-2008 cu cele din prezent, în scădere faţă de perioada curentă.

“Eu aş invita oamenii să facă comparaţii cu ce dobânzi plăteau la creditele ipotecare în 2007, 2008, când la euro erau la 8-9% iar acum plătesc la acelaşi credit datorită scăderii EURIBOR 6-7%, iar la un credit Prima Casă în euro, chiar 5%”, a spus Spuza în emisiunea ZF Live de vineri, 25 octombrie.

Spuza spune că doar o minoritate de români percep băncile ca nişte cămâtari, considerând că marea majoritate a românilor şi-a recuperat încrederea în bănci.

“Această percepţie există dar într-o minoritate pentru că marea majoritate a clienţilor au credite la bănci, au încredere să-şi depoziteze banii la bănci. Persoanele mai vocale crează această impresie pe forumuri”, a mai spus Spuza.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO