ZF Live

VIDEO ZF Live. "Companiile optează pentru o combinaţie între serviciile de cloud şi serverul propriu". Urmăriţi ZF Live de marţi, 1 iulie, cu Cristian Herghelegiu, CEO Gecad Net

01.07.2014, 13:09 121

Urmăriţi ZF Live de marţi, 1 iulie, cu Cristian Herghelegiu, CEO Gecad Net

Numărul de utilizatori ai serviciilor de cloud a crescut de aproape şase ori în prima jumătate a anului comparativ cu perioada similară din 2013, optimizarea costurilor şi securitatea datelor fiind principalele motive pentru care companiile aleg un serviciu de acest fel în locul implementării unui server propriu, a declarat Cristian Herghelegiu, CEO Gecad Net la ZF Live.

“În ultimii doi-trei ani observăm o schimbare a mentalităţii, a modului de utilizare şi cumpărare a software-ului. Numărul de utilizatori ai serviciilor de cloud a crescut de şase ori până în luna iunie, iar până la finele lui 2014 anticipăm o creştere de cel puţin zece ori”, a spus Herghelegiu.

CEO-ul Gecad Net este de părere că principalele avantaje ale cloudului sunt costurile mai reduse şi nivelul ridicat de securitate a datelor, însă în 2015 clienţii îşi vor îndrepta atenţia şi către creşterea veniturilor. “În general companiile mici, cu un număr maxim 25 de utilizatori pot obţine reduceri semnificative ale costurilor, de până la 30% prin folosirea unui serviciu de cloud”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO