ZF Live

VIDEO ZF Live. Cum se vând cosmeticele româneşti în străinătate? Urmăriţi înregistrarea emisiunii ZF Live de joi, 17 octombrie, cu Mircea Turdean, director general al Farmec Cluj

Autor: Octavian Calei

17.10.2013, 13:44 507

Farmec Cluj, companie românească cu o tradiţie de peste un secol, concurează cu multinaţionalele şi a ajuns să-şi exporte produsele în 35 de ţări din toată lumea, iar în ultimii 3-4 ani înregistrează o dublare a cifrei la export, a spus Mircea Turdean, director general al Farmec Cluj, în cadrul emisiunii ZF Live de joi, 17 octombrie.

„Am ieşit de 35 de ani la export cu gama Gerovital anti-aging şi am beneficiat de rezultate bune atât înainte de Revoluţie, cât şi după. Notorietatea gamei ne-a permis să avem un renume bun la export, avem 35 de ţări unde exportăm. În ultimii 3-4 ani avem o dublare a cifrei la export”, a declarat directorul general al Farmec Cluj.

Compania exportă produse în Europa, în Asia, în Africa, în SUA şi în Orientul Mijlociu, unde există încă un interes ridicat, după peste 30 de ani de colaborare.

Mircea Turdean consideră că statul ar trebui să sprijine mai mult promovarea companiilor româneşti în străinătate, unde există un potenţial neexploatat.

„Cred că ar trebui să fim mai bine reprezentaţi în străinătate şi cred că există mult potenţial. Avem nevoie stat, de resursele lor, de specialiştii lor, de ambasade, de consilieri economici să ajute mai mult la promovarea firmelor româneşti”, a spus Turdean la ZF Live.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO