ZF Live

VIDEO ZF LIVE. Cum va arăta România în 2100. Vom rămâne 8 milioane de locuitori? Urmăriţi înregistrarea emisiunii de joi, 11 iulie cu analistul economic Aurelian Dochia

Autor: Cătălina Butan

11.07.2013, 14:18 491

ZF a realizat o previziune şoc pentru România: 15 milioane de locuitori în anul 2050, 12 milioane de locuitori în 2070 şi 8 milioane în 2010, un scenariu optimist, cal­cul din care este exclus fenomenul migraţiei, cel vinovat de scăderea cu 2,2 mi­lioa­ne de lo­cui­tori în ultimele două decenii.

Analistul Aurelian Dochia a comentat în ediţia ZF Live de joi, 8 iulie aceste previziuni, în raport cu situaţia celorlalte ţări din Europa precum şi din întreaga lume.

"Chiar dacă nu vor fi 8 milioane şi vor fi mai multe, populaţia va fi în 2100 mult diminuată, mai bătrână şi din păcate mai tristă chiar dacă mai bogată", a spus Dochia, managing director al firmei Concept – Economic and Business Consulting la ZF Live.

"Procesul de scădere a numărului de locuitori este un proces demografic mult mai amplu decât cel pe care îl observăm în România. Nu suntem cei mai loviţi din punct de vedere al scăderii populaţiei. Sunt ţări care au probleme demografice mai drametice decât noi: Bulgaria, Ucraina. Chiar şi Rusia e afectată. Şi la ei previziunile sunt ca peste căteva zeci de ani populaţia să scadă cu 30-40%. E un fenomen care se întâmplă şi în Vestul Europei", a mai spus Dochia.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO