ZF Live

VIDEO ZF Live. „Producătorii români sunt slab reprezentaţi pe pieţele din afara UE”. Urmăriţi înregistrarea emisiunii de joi, 30 ianuarie, cu Valentin Rotariu, acţionar al platformei manufacturo.com

30.01.2014, 14:46 459

„În prezent, 85% din exporturile producătorilor sunt în ţările din UE. Vizibilitatea producătorilor din România la nivel global este mică”, a declarat Valentin Rotariu, acţionar al platformei manufacturo.com, în cadrul emisiunii ZF Live de joi, 30 ianuarie.

Cele mai exportate produse sunt din zona de materiale de construcţii, lemn, textile, mobilier, mase plastice şi FMCG, potrivit unei analize a platformei de tip business to business manufacturo.com, lansată anul acesta şi care listează în prezent 150 de producători români.

„Avem 36.300 de producători în baza de date, 90% intră în targetul manufacturo. Ei realizează circa 20% dintre exporturile totale ale României”, a spus Rotariu la ZF Live.

Platforma online manufacturo.com îşi propune să faciliteze schimburile comerciale dintre micii producători români şi importatorii din toată lumea, în special din afara Europei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO