ZF Live

VIDEO ZF Live. Vlad Muscalu, senior economist la ING: Salariile înregistrează cea mai slabă creştere din ultimii 10 ani. Urmăriţi înregistrarea emisiunii de luni, 8 iulie

Autor: Octavian Calei

08.07.2013, 12:35 279

În termeni reali, trimestru I este cel mai slab din ultimii 10 ani în ce priveşte avansul salariilor, e de părere Vlad Muscalu, senior economist la ING, prezent la emisiunea de business ZF Live de luni, 8 iulie, transmisă de luni până vineri de la ora 10:00 pe live.zf.ro.

„Dinamica salariilor este un punct extrem de slab, cresc într-o viteză foarte lentă, iar cu inflaţia la un nivel mult mai ridicat decât cel de anul trecut, în termeni reali sunt negative într-un mod mult mai pronunţat decât în ultimii ani care au fost într-adevăr dificili”, a spus Vlad Muscalu.

Prognoza mai optimistă a creşterii economice nu se vede în cifrele de salarii la nivel naţional, fiind o creştere care este determinată în principal de cererea externă, a menţionat Muscalu.

În industria prelucrătoare ritmul angajărilor a crescut puternic, a mai spus analistul. El este de părere că nivelul salariilor nu va creşte atât timp cât rata şomajului nu va scădea sub media anului trecut, sub 7%.

„Numărul salariaţilor creşte mai repede decât înainte de criză dar până nu vom vedea rata şomajului coborând sub nivelul mediu al anului trecut de 7%, pare puţin probabil ca angajatorii se vor lupta pentru angajaţi încât să plătească salarii mai mari”, a spus Muscalu la ZF Live.

Urmăriţi şi alte subiecte pe live.zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO