ZF Live

ZF LIVE. Crăciun, Eureko: Nu ar trebui să ne mire dacă ne părăseşte creşterea economică

22.01.2013, 20:30 274

Proiectul de buget pentru anul 2013 include puţine referinţe privind stimularea creşterii economice prin investiţii, Guvernul fiind mai preocupat de respectarea ţintelor de deficit agreate cu FMI şi de găsirea de resurse pentru plata majorată a pensiilor şi salariilor, a fost de părere Radu Crăciun, director general adjunct al companiei Eureko Pensii.

"Dacă vrem să vedem o reluare a creşterii economice nu putem să ignorăm politica bugetară. Deocamdată creşterea economică este orfană, nu are nici tată şi nici mamă, Banca Naţională este focalizată pe inflaţie iar Guvernul limitează cheltuielile de investiţii, în loc să le stimuleze, pentru a se încadra în deficit şi pentru putea plăti pensiile şi salariile majorate. Aşa că nu ar trebui să ne mire dacă ne părăseşte creşterea economică", a spus amangerul prezent ieri la emisiunea ZF Live.

"Cred că estimarea de creştere economică de 1,6% este mai aproape de realitate. Dacă ne uităm la istoria recentă a României, în mod constant, bugetele au fost excesiv de optimiste, pentru ca ulterior acestea să fie ajustate în sens negativ. Sper că dacă plecăm la drum cu estimări mai conservatoare, pe care le consider îndreptăţite, bugetul va fi mai degrabă realist decât optimist. O estimare de creştere economică de 1,6% este mai realistă decât o prognoză apropiată de 2%", a explicat managerul.










 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO