ZF News

Preţurile de închiriere a caselor din Norvegia sunt în continuare în creştere

Preţurile de închiriere a caselor din Norvegia sunt în...

Autor: Daniel Belu

12.08.2023, 16:56 168

Preţurile chiriilor rezidenţiale din Norvegia au continuat să crească în al doilea trimestru, în condiţiile în care oferta redusă de proprietăţi pregăteşte terenul pentru noi creşteri în acest trimestru, conform Bloomberg.

Chiriile au crescut cu 1,7% în ultimul trimestru, ritmul fiind cel mai rapid în Stavanger şi Sandnes, pe coasta de sud-vest, potrivit unui raport realizat de Real Estate Norway şi Eiendomsverdi. Aceste creşteri au alimentat o creştere de 9,3% pentru cele 12 luni până în iunie.

Chiriile din Norvegia pot fi ajustate în funcţie de inflaţie la fiecare 12 luni, ceea ce creează un decalaj în creşterea preţurilor care va face dificil pentru banca centrală să atenueze creşterile. În timp ce creşterea a încetinit faţă de trimestrul precedent, al treilea trimestru este de obicei activ pe piaţa de leasing, deoarece studenţii încep anul universitar. Acest lucru va face ca creşterea să continue în perioada următoare, potrivit Real Estate Norway.

"La fel ca şocul preţurilor la energie, inflaţia preţurilor de închiriere este, de asemenea, determinată de raritatea pe partea de ofertă", a declarat directorul general Henning Lauridsen. "Având în vedere vânzările slabe de locuinţe noi pe care le-am avut în ultimul an, ştim că acest lucru va duce la o ofertă mai mică de locuinţe în anii următori".

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO