ZF Transilvania

A doua filiala a EBS, la Ploiesti

12.01.2006, 18:39 22

Compania clujeana de software EBS a anuntat ca intentioneaza sa deschida in acest an a doua filiala din tara, in zona Ploiesti, ca urmare a numarului tot mai mare de clienti din aceasta regiune.

"In afara acestui pas, in centrul planurilor pentru 2006 sta pregatirea grupului nostru de firme in perspectiva apropiatei aderarii la UE, atat in ceea ce priveste pregatirea profesionala a echipei, cat si cresterea eficientei de ansamblu a activitatii. Decizii privind alte investitii vom lua in functie de evolutia pietei ERP din Romania, precum si a afacerii noastre in general", a declarat pentru ZF Transilvania Daniel Metz, director general EBS. Oficialii firmei estimeaza ca noua filiala va necesita investitii de aproximativ 30.000 de euro.

EBS a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 1,9 milioane de euro, ceea ce reprezinta o crestere cu 60% fata de anul precedent. De asemenea, profitul net pe 2005 a fost de circa 300.000 de euro, cu 106% mai mare decat in 2004. In plus, investitiile derulate de EBS in 2005, pentru dezvoltarea resurselor tehnologice si imbunatatirea conditiilor de munca, au depasit 300.000 de euro, avand efecte vizibile in cresterea cu 70% a numarului de angajati si colaboratori permanenti.

"Pentru 2006, estimam o cifra de afaceri de 2,2 milioane de euro, fara cresteri spectaculoase, datorita dorintei de consolidare a afacerii, dupa cresteri de peste 50% in fiecare dintre ultimii trei ani'', a mai spus Metz.

Conform International Data Corp., EBS detine o cota de 4% din piata locala de ERP, pastrandu-si pozitia a saptea in topul primilor 10 furnizori de solutii integrate de afaceri. Compania a inregistrat anul trecut o crestere a portofoliului de clienti pentru solutia ERP "Clarvision", ajungand in prezent la peste 500 de utilizatori din firme cu profil de productie industriala. Cifra de afaceri obtinuta pe piata romaneasca de catre divizia Clarvision ERP a fost cu 71% mai mare fata de 2004.

In ceea ce priveste piata ERP din Romania, directorul general al EBS considera ca se va inregistra o crestere continua in urmatorii 3-4 ani. "Apreciem ca, dupa faza de crestere din ultimii ani vom asista la cresterea ponderii serviciilor oferite bazei de clienti in detrimentul licentelor noi vandute. Mai mult, estimam accelerarea procesului de verticalizare a solutiilor ERP din piata si etalarea unor solutii specializate pe domenii de activitate distincte", a mai spus Daniel Metz.

EBS Romania SRL a fost fondata in 2000, cu denumirea initiala de EBS Software Romania SRL, de catre un dezvoltator important de sisteme ERP din Germania, ca centru de dezvoltare de solutii software economice pentru acesta. In iunie 2002, firma a fost preluata de managementul actual si denumirea ei a fost modificata in EBS Romania. Compania are peste 130 de angajati si anul trecut a infiintat o filiala la Arad. laura.laurentiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO