ZF Transilvania

Brinel lansează ediţia a patra a Şcolii de excelenţă Talent IT

Brinel lansează ediţia a patra a Şcolii de excelenţă Talent IT

Autor: Laurentiu Cotu

05.11.2012, 12:21 256

Brinel, unul dintre cei mai importanţi furnizori de soluţii şi servicii IT de pe piaţa locală, controlat de Marcel Borodi, a lansat a patra ediţie a Şcolii de excelenţă Talent IT, proiect implementat împreună cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca şi Universitatea Babeş-Bolyai.

Talent IT este un program demarat de Brinel în anul 2009, pentru tinerii care sunt în ultimii ani de studiu. În cadrul programului, studenţii sunt implicaţi în proiectele de software, hardware şi comunicaţii, având acces la tehnologii şi echipamente puse la dispoziţie de partenerii Brinel, companiile HP, Microsoft, Oracle, IBM sau Cisco.

''Noutatea pentru acest an constă în extinderea programului şi la specializările cu profil tehnic din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, astfel ne aşteptăm la o creştere semnificativă a numărului de aplicanţi'', a spus Cătălina Ciubotaru, HR manager Brinel.

Din 2009 şi până în prezent peste 30 de studenţi au făcut parte din program, aceştia fiind selectaţi din circa 150 de aplicanţi. Brinel îşi propune ca în perioada următoare să crească numărul membrilor actuali cu 15 studenţi.

Pentru programul Talent IT pot aplica studenţi, masteranzi şi doctoranzi care doresc să-şi continue specializarea în domeniul tehnic. Selecţia participanţilor pentru acest program se va face pe baza rezultatelor şcolare şi a proiectelor în care au fost implicaţi de-a lungul anilor de studiu, dar şi pe baza unui interviu tehnic. Pe parcursul programului, studenţii primesc o bursă lunară în valoare de 800 lei, iar cei care doresc să se specializeze au posiblitatea de a urma cursuri şi de a obţine certificări în domeniul IT&C.

Compania Net Brinel, cea mai importantă entitate a grupului de firme deţinut de Borodi, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 55,8 mil. lei (peste 13 mil. euro), şi un câştig net de circa 6,4 mil. lei (1,5 mil. euro), conform site-lui Ministerului Finanţelor Publice.

Compania oferă soluţii şi servicii IT prin integrarea de software, hardware şi comunicaţii. Printre clienţii Brinel se numără companii din domeniul producţiei, utilităţilor, distribuţiei şi serviciilor precum Mol România, Farmec, Emerson, Kronospan, Holzindustrie Schweighofer, Teraplast, EVW Holding, Edy Spedition, Autonet, Transilvania General Import Export dar şi instituţii publice, locale şi centrale sau universităţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO