ZF Transilvania

Brinel organizează un eveniment dedicat noilor tendinţe din domeniul tehnologiei

Autor: Laurentiu Cotu

08.10.2012, 17:39 311

Furnizorul de soluţii informatice Brinel, controlat de Marcel Borodi, va organiza la Cluj-Napoca în perioada 17-18 octombrie un eveniment dedicat noilor tendinţe şi provocări din domeniul tehnologiei. Evenimentul ''IT Today For A Cloud-Ready Tomorrow" este organizat de Brinel cu ocazia aniversării a 21 de ani de activitate a companiei pe piaţa locală.

''Tehnologia evoluează chiar şi atunci când economia şi investiţiile companiilor încetinesc. Încercăm să facilităm cunoaşterea tehnologiilor, să familiarizăm clienţii cu subiecte de genul Private Cloud, aplicaţii integrate, software defined Data Center, Back up Virtual sau Security, prin evenimente la care participă liderii tehnologici mondiali'', a spus Marcel Borodi CEO Brinel. Conducerea Brinel este de părere că atunci când motoarele economice vor atinge din nou turaţia maximă, un salt tehnologic instantaneu va fi destul de greu de făcut.

''De aceea, propunem o abordare graduală, o interacţiune experimentală cu cloud computingul, cu mediile virtuale şi cu mobilitatea, pentru reconectarea mult mai uşoară la viitor", a afirmat Borodi. Oficialii companiei spun că în cadrul acestui eveniment vor avea loc prezentări şi demonstraţii tehnice, discuţii şi interacţiuni informale, prin care participanţii vor afla de la specialişti despre noile tendinţe tehnologice.

În cele două zile au fost programate prezentări şi laboratoare hands-on Microsoft, HP, Oracle, IBM, Cisco, Lenovo, EMC, VMware şi Fortinet, companii cu care Brinel are încheiate parteneriate şi colaborări. Totodată, la acest eveniment Brinel va acorda şi burse pentru două proiecte tehnice studenţeşti, dintre cele propuse de Universitatea Babeş-Bolyai şi de Universitatea Tehnică.

Astfel, de la Universitatea Babeş-Bolyai, Brinel a selectat MIRA (Medical Interactive Recovery Assistant), aplicaţie destinată persoanelor care necesită recuperare fizică medicală, iar al doilea proiect este "BattleLab Robotica", un concurs de robotică adresat studenţilor de la Facultatea de Inginerie Electrică din cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca.

Compania Brinel a fost înfiinţată în anul 1991 în Cluj-Napoca, fiind unul dintre principalii furnizori români de soluţii şi servicii IT prin integrarea de software, hardware şi comunicaţii. Brinel are 165 de angajaţi în Cluj-Napoca, Bucureşti, Oradea, Sibiu şi Braşov, fiind controlat de omul de afaceri Marcel Borodi.

Printre clienţii Brinel se numără companii din domeniul producţiei, utilităţilor, distribuţiei şi serviciilor precum Mol România, Farmec, Emerson, Kronospan, Holzindustrie Schweighofer, Teraplast, EVW Holding, Edy Spedition, Autonet, Transilvania General Import Export dar şi instituţii publice, locale şi centrale sau universităţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO