ZF Transilvania

Britanicii de la Endava mai angajează 350 de oameni

Britanicii de la Endava mai angajează 350 de oameni

Autor: Laurentiu Cotu

13.09.2011, 13:26 1981

Compania Endava România, parte a grupului britanic Endava, specializată în furnizarea de servicii IT de business pentru aplicaţii financiare, telecomunicaţii, media şi tehnologia IT va demara o campanie de recrutare care prevede angajarea a peste 350 de oameni până la finalul semestrului I din 2012. Campania de recrutare face parte din strategia grupului Endava, care şi-a propus ca până la finele lunii iunie 2012 să ajungă la un total de 1.000 de angajaţi. Pe plan local Endava deţine birouri la Cluj-Napoca, Iaşi şi Bucureşti şi dispune în prezent de un număr de 310 angajaţi, cu 60 de oameni mai mult decât în luna ianuarie a acestui an.

Cele mai multe recrutări au fost anunţate pentru sediile companiei din Iaşi şi Bucureşti. În Iaşi, Endava vrea 50 de noi angajaţi până în luna decembrie 2011, iar planurile companiei pentru anul viitor vizează recrutarea a încă 150 de oameni. În prezent, circa 120 de persoane lucrează în cadrul biroului Endava din Iaşi, iar începând cu luna februarie 2012 compania spune că-şi va extinde cu încă un etaj spaţiul de birouri deţinut în Palas Business Center Iaşi.

Totodată, Endava îşi va extinde şi activitatea din Bucureşti, obiectivul companiei fiind de a ajunge la 100 de angajaţi până în luna iunie 2012. În momentul de faţă 10 persoane îşi desfăşoară activitatea în centru de coordonare regională şi consultanţă al Endava din Capitală.

Pentru biroul companiei din Cluj-Napoca vor fi recrutate aproximativ 60 de persoane până în martie-aprilie 2012, reprezentanţii companiei declarând că poartă discuţii pentru o nouă locaţie de peste 3.000 mp începând din perioada 2012-2013. În prezent Endava dispune de două sedii în Cluj-Napoca, unde lucrează peste 180 de angajaţi.
La finele campaniei de recrutare, în iunie 2012, Endava va dispune în România de peste 650 de angajaţi. A doua cea mai mare locaţie a grupului Endava din punct de vedere al personalului este în Republica Moldova, cu aproximativ 200 de angajaţi în Chişinău.

''În paralel cu programele de recrutare şi training derulăm investiţii în infrustructură, care au ca scop creşterea spaţiului de birouri de care dispunem în România la peste 5.000 de metri pătraţi, precum şi investiţii în echipamente IT", a declarat pentru ZF Transilvania Marian Popa, managing director pentru regiunea Europei Centrale şi de Est.

Potrivit reprezentanţilor companiei de IT, extinderea operaţiunilor în România este determinată în principal de iniţierea unor noi proiecte cu clienţi străini. În prezent printre clienţii Endava România se numără IMG Worldwide, Caldbury, UBS, Banca Transilvania, BancPost, AVIVA, Aegon Life sau BRD Fond de Pensii. Pe plan local, Endava lucrează cu multe instituţii financiare pentru care livrează soluţii software specializate pentru fonduri mutuale şi fonduri de pensii, asigurări de viaţă, respectiv integrare sisteme software de CRM, brokeraj, management credite.

Endava România şi-a bugetat pentru acest an o creştere cu 40% a afacerilor faţă de 2010, pe baza măriri numărului de clienţi din Europa de Vest şi relansării pieţei locale de software. Compania a încheiat exerciţiul financiar din 2010 cu o cifră de afaceri de 5,8 mil. euro, în creştere cu 58% faţă de anul anterior. La nivel de grup, afacerile Endava au ajuns în exerciţiul financiar încheiat în luna iunie 2011 la peste 33 mil. euro. Pentru exerciţiul financiar actual, Endava şi-a bugetat o creştere globală a afacerilor de 22%, până la peste 40 mil. euro.

Peste 50% din cifra de afaceri pe grup este realizată din dezvoltarea de aplicaţii software la comandă, aproximativ 25% din afaceri sunt obţinute din serviciile de suport tehnic, iar diferenţa e realizată de servicii de consultanţă IT şi digital media, precum şi integrare de sisteme.

Pe piaţa locală, vânzările companiei sunt susţinute în special de segmentul soluţiilor software specializate pentru sectorul financiar-bancar, integrarea de sisteme, respectiv servicii de securitate în domeniul plăţilor online.

Vânzările Endava către clienţi din regiunea Europei Centrale şi de Est reprezintă aproape 10% din totalul afacerilor companiei. 86% din afaceri sunt realizate cu clienţi din Marea Britanie, iar restul de 4%, reprezintă clienţi din Statele Unite. În total, grupul Endava are 8 sedii, în Marea Britanie la Londra şi Wallingford, în Statele Unite la New York, în România are 2 sedii în Cluj-Napoca, unul în Iaşi şi unul în Bucureşti, iar în Republica Moldova la Chişinău. Endava România are sediul principal în Cluj-Napoca şi a fost înfiinţată în anul 2006 ca urmare a fuziunii prin absorbţie cu firma clujeană Alfa Global Solutions, furnizor de soluţii IT.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO