ZF Transilvania

CJ Braşov a finalizat reabillitarea unui drum judeţean de 18 km, investiţie de peste 68 mil. lei

CJ Braşov a finalizat reabillitarea unui drum judeţean...

Autor: Laurentiu Cotu

10.10.2023, 17:17 281

Consiliul Judeţean Braşov a finalizat implementarea unui proiect de investiţii de 68,2 mil. lei (13,7 mil. euro), din care 60,1 mil. lei (peste 12 mil. euro) au fost asiguraţi de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL II), ce presupus reabilitarea a DJ 132 Rupea - Homorod - Mercheaşa - Jimbor  - limită judeţ Harghita, în lungime de 18 km.

Lucrările de reabilitare a drumului judeţean 132 au fost adjudecate în luna ianuarie 2021 de compania Viarom Construct, controlată de antreprenorul Marius Daniel Bădină, în urma unor proceduri de achiziţie la care au participat cinci operatori economici. În martie 2021, amplasamentul a fost predat către constructor şi au fost demarate lucrările de execuţie, potrivit unui comunicat de presă al CJ Braşov.

’’DJ 132 este un drum vital pentru comunităţile locale din nordul judeţului Braşov. Reabilitarea lui va genera o dezvoltare în plan economico-social pentru localităţile din zona Rupea şi va deschide o cale modernă de acces rutier între judeţele Braşov şi Harghita. În perioada imediat următoare vom pune pe harta judeţului Braşov şi alte drumuri judeţene pe care le reabilităm sau le modernizăm’’, a spus Şerban Todorică-Constantin, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, într-un comunicat de presă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO