ZF Transilvania

Constructorul Viarom, controlat de antreprenorul Marius Daniel Bădină, reabilitează 6,5 km de drum judeţean în Braşov pentru 21,3 mil. lei

Constructorul Viarom, controlat de antreprenorul Marius...

Autor: Laurentiu Cotu

17.04.2024, 17:45 125

Compania de construcţii Viarom Construct, deţi­nu­tă de Marius Daniel Bădină, a câştigat un contract de 21,3 mil. lei (4,3 mil. euro) cu CJ Braşov pentru reabilitarea DJ 106B, pe o lungime de 6,5 km. Investiţia, susţinută din bugetul judeţul Braşov, urmează să fie finalizată într-o perioadă de 12 luni, potrivit unui comunicat de presă transmis de Consiliul Judeţean Braşov.

’’Avem mai multe proiecte de investiţii în derulare în tot judeţul şi ne propunem ca în perioada următoare să pregătim documentaţiile necesare pentru a reabilita şi moderniza toată infrastructura de drumuri judeţene pe care o administrăm. Ne ocupăm de zona Rupea, de zona Făgăraş în egală măsură, avem în vedere şi drumurile din zona metropolitană Braşov, deoarece interesul cetăţenilor din toate localităţile judeţului este să beneficieze de condiţii cât mai bune de trafic rutier’’, a declarat Todorică Şerban, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, într-un comunicat de presă.

Compania Viarom Construct, executantul lucrărilor de reabilitare a celor 6,5 km de drum judeţean din Braşov, a avut în 2022 o cifră de afaceri de 210 mil. lei (42,6 mil. euro), în creştere cu 12% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF pe baza datelor disponibile pe site-ul Ministerului Finanţelor. Compania a realizat în 2022 un profit net de 4,9 mil. lei (1 mil. euro), în scădere cu 19,8% faţă de anul precedent. conform datelor publice. Compania a ajuns în 2022 la un număr mediu de 267 de angajaţi.

Din portofoliul companiei fac parte plat­forme industriale, lucrări de sistematizare, lucrări de întreţinere curente şi periodice pentru infrastructura judeţeană şi naţională, reabilitări şi modernizări de infrastructură rutieră urbană şi rurală. Viarom se ocupă şi de construirea de căi de comunicaţie (autostrăzi, drumuri naţionale şi judeţene, artere urbane şi locale, căi ferate, linii de tramvai), reţele edilitare, precum şi execuţia de lucrări complexe de construcţii industriale, atât în mediul urban, cât şi rural, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei.

În vara anului trecut, Viarom Construct în asociere cu Electrogrup, parte a grupului E-INFRA, condus de antreprenorul clujean Teofil Mureşan, au câştigat un contract de 92,2 mil. lei (18,6 mil. euro), fără TVA, pentru proiectarea şi execuţia primul tronson al centurii metropolitane Cluj, în lungime de 2 km. Perioada derulării contractului este de 20 de luni, din care 6 luni pentru proiectare şi 14 luni pentru execuţie. În ultimii ani, Viarom a încheiat mai multe contracte cu beneficiari publici şi privaţi, extinzându-şi portofoliul cu mai multe proiecte de infrastructură. Viarom Construct este deţinută de antreprenorul bucureştean Marius Daniel Bădină.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO