ZF Transilvania

Electroplast va produce cabluri din aluminiu

08.11.2005, 17:57 47

Compania romano-italiana Electroplast din Bistrita, producator de conductori si cabluri electrice, a anuntat pe primele noua luni ale anului o cifra de afaceri de peste 9,3 milioane de euro in crestere cu 10% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Pe baza acestei evolutii, conducerea companiei estimeaza ca vor incheia anul cu o cifra de afaceri de 13 milioane de euro.

"Principalul motor de crestere este dezvoltarea pietei constructiilor, companiile care activeaza pe acest domeniu fiind principalii nostri clienti", a declarat Gavril Muresan directorul general al Electroplast. El a mai spus ca anul viitor compania intentioneaza sa patrunda pe piata cablurilor din aluminiu, in conditiile in care in prezent prouce doar cabluri electrice din cupru. Electroplast a alocat circa 150.000 de euro pentru acest proiect si doreste sa lanseze in productie 100 de produse.

"Pe piata romaneasca exista momentan doar trei companii care produc cabluri electrice din aluminiu, iar cerintele sunt mult mai mari si sunt acoperite din importuri. Intentionam ca in primul an sa acoperim aproximativ 2% din piata, urmand ca pe viitor acest procent sa creasca anual", a mai spus Muresan.

Anul acesta, investitiile companiei au fost de peste 600.000 de euro si au vizat in principal dezvoltarea tehnologica.

Potrivit conducerii, Electroplast ocupa in acest moment aproximativ 9% din piata interna de cabluri electrice. Incepand cu 2005 firma bistriteana a inceput sa isi comercializeze produsele si in Italia.

"Partenerul nostru italian, a contribuit activ la dezvoltarea companiei si, desi momentan exportul reprezinta 8% din cifra de afaceri, intentionam ca anul viitor exportul sa depaseasca 15% din totalul vanzarilor", a precizat Muresan.

In ultimii trei ani compania romano-italiana Electroplast a investit peste 4,5 milioane de euro in dezvoltarea capacitatilor de productie, compania preconizand investitii in valoare de 11 milioane de euro pana in 2007.

Compania Electroplast a fost infiintata in 1993 de catre sase persoane fizice din Bistrita. In 2001, actionarii firmei vand 40% din actiunile firmei catre Italian Cable Company, care activeaza tot pe domeniul cablurilor electrice. anca.rif@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO