ZF Transilvania

Euroholding şi-a bugetat afaceri de 68 mil. euro pe piaţa locală în 2012

Autor: Laurentiu Cotu

27.12.2011, 16:34 289

Grupul italian Euroholding şi-a bugetat pentru 2012 o cifră de afaceri totală de 68 mil. euro, în condiţiile în care, businessul de pe piaţa locală va ajunge în acest an la nivelul de 59 mil. euro. Cea mai importantă firmă din grup, din punctul de vedere al afacerilor, este Euroconstruct, care a consemnat anul trecut afaceri de 20 mil. euro, iar pentru acest an compania şi-a bugetat o cifră de afaceri în creştere, de 25 mil. euro.

Printre lucrările derulate de Euroconstruct în acest an se numără o clădire de birouri de şase etaje în zona Calea Moşilor, o clădire de tip call-center la Galaţi, patru microhidrocentrale în Satu Mare, sau reamenajarea sediul BCR din Bucharest Financial Plaza. Totodată, în acest an Euroconstruct a finalizat construcţia hotelului de cinci stele Grad Hotel Italia din Cluj.

O alta firmă din cadrul grupului este Eurodesign, care activează pe segmentul de proiectare. De asemenea, Euroholding mai este prezent pe piaţa locală prin compania din domeniul textilelor I.M.P. România Industrial Co. Din acest an, I.M.P. România fuzionează prin absorbţie cu firma Netex din Bistriţa.

Grupul italian Euroholding deţine în România două fabrici de textile (la Timişoara şi în Bistriţa), două fabrici de prefabricate (la Timişoara şi Târgovişte), două fabrici de beton (Timişoara şi Lugoj), precum şi o bază de producţie a Euroconstruct la Otopeni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO