ZF Transilvania

EVW Holding: Chiar daca este criza, continuam proiectele de investitii

EVW Holding: Chiar daca este criza, continuam proiectele de investitii

Cele mai bine vandute camioane DAF anul trecut au fost modelele DAF CF 85

26.04.2009, 16:11 191

Conducerea companiei EVW Holding a anuntat ca va deschide in vara acestui an cel de-al doilea punct de lucru al companiei din Cluj, proiect ce face parte dintr-un program investitional in valoare de aproximativ 20 mil. euro. Tot pentru acest an, reprezentantii companiei clujene au anuntat si demararea lucrarilor de constructie pentru alte doua centre de vanzari si service in orasele Brasov si Constanta.

„Am achizitionat anul trecut terenuri in Cluj, Brasov si Constanta in valoare de trei milioane de euro in vederea dezvoltarii unor centre de vanzari. Lucrarile de constructie la punctul de lucru din localitatea Gilau, judetul Cluj, au fost demarate in luna septembrie a anului trecut si estimam ca vom putea deveni operationali din a doua parte a acestui an. Tot in acest an vom demara constructia punctelor de vanzari din Brasov si Constanta, investitii pe care estimam sa le finalizam pana la finele anului viitor", a declarat pentru ZF Transilvania directorul general EVW Holding, Timotei Giurgi.

Potrivit reprezentantilor companiei clujene, suprafata desfasurata a viitorului centru de vanzari de la Gilau va fi de 5.200 de metri patrati, firma clujeana detinand in zona un teren de aproximativ 4,5 hectare. Investitia in centrul de vanzari de la Brasov va depasi 4 milioane de euro si va fi demarata concomitent cu cea de la Constanta. Planurile de extindere a companiei EVW Holding in acest an prevad si constructia unui centru de vanzari in Iasi, care nu va include si partea de vanzari.

Anul trecut, compania si-a bugetat investitii de aproximativ 14 mil. euro pentru dublarea capacitatilor de service de la punctul de vanzari din Arad, extinderea centrului de service din Constanta, a inaugurat un centru de vanzari in Craiova, a demarat constructia punctului de lucru din Gilau, judetul Cluj, si a achizitionat mai multe terenuri.
Conducerea EVW Holding estimeaza ca va realiza in acest an o cifra de afaceri de aproximativ 120 mil. euro, ceea ce reprezinta o scadere a indicatorilor financiari cu peste 11% fata de anul trecut. Compania clujeana a incheiat exercitiul fiananciar 2007-2008 cu vanzari totale de 135 mil. euro, in scadere cu 10% fata de anul financiar precedent. In 2007, firma clujeana a obtinut vanzari totale de 150 mil. euro, in crestere cu 50% fata de anul 2006, cand cifra de afaceri realizata de EVW Holding a fost de 100 mil. euro.
„Scaderea cifrei de afaceri anul trecut in comparatie cu anul 2007 nu implica si scaderea profitului companiei noastre. Ca strategii de dezvoltare pentru acest an intentionam sa diversificam activitatile de service, astfel ca in centrele noastre sa putem desfasura reparatii pentru orice tip de camion detinut de clientii nostri. In ceea ce priveste camioanele DAF, vom merge in continuare numai pe importul si distributia acestei marci", a spus Timotei Giurgi.
Conform oficialilor EVW Holding, vanzarile de camioane DAF vor inregistra in acest an o scadere de aproximativ 30% fata de anul 2008. Anul trecut, compania a comercializat in total 1.300 de unitati DAF, iar pentru acest an reprezentantii firmei clujene preconizeaza vanzari cuprinse intre 800 si 900 de unitati.
„Activitatea companiei noastre, care consta in principal in intretinerea si reparatiile de camioane si comercializarea diferitelor tipuri de anvelope si piese auto nu este afectata de recesiunea financiara si estimam ca vom creste in acest an activitatile pe acest segment, chiar daca vanzarile de camioane sunt in scadere. Vorbim in momentul de fata de o panica financiara, si nu de o criza financiara, pentru firmele care au luat credite bancare pe care in prezent nu le pot sustine", afirma Timotei Giurgi.
Cele mai bine vandute unitati in 2008 au fost camioanele din gama CF, modelele DAF CF 85, si din gama XF, modelele DAF CF 105. Modelele lansate pe piata romaneasca anul trecut au fost noile autocamioane DAF CF, masini fabricate pentru transportul de marfa intern si international pe distante mici, si noua serie DAF LF pentru distributia locala si regionala a diferitelor produse. Cei mai importanti competitori ai firmei EVW Holding pe segmentul autocamioanelor DAF sunt Mercedes-Benz si Volvo.
„Cu toate ca vanzarile de camioane sunt afectate de evolutia pietei constructiilor, estimam ca investitiile majore in infrastructura se vor debloca in partea a doua a anului in curs, iar comertul cu autocamioane se va relansa. In ceea ce priveste serviciile de service si vanzarile de piese de schimb, cerere va exista in continuare", a spus directorul general EVW Holding.
Potrivit reprezentantilor EVW Holding, piata de camioane a scazut in 2008 cu 20% fata de anul 2007 in ceea ce priveste numarul total de unitati comercializate, iar estimarile pentru acest an prevad o scadere a pietei de aproximativ 15-20% fata de 2008. Pe segmentul de vanzari camioane, compania EVW Holding detine o cota de minim 13%. Piata romaneasca a autocamioanelor de peste 6 tone era estimata anul trecut la 12.000-13.000 de unitati.
In prezent, compania desfasoara activitati prin intermediul biroului principal din Cluj si al reprezentantelor din Arad, Bacau, Bucuresti, Constanta, Suceava, Brasov, Craiova, Iasi si al centrului de vanzari si service din Chisinau, Republica Moldova.
„In ceea ce priveste propriii angajati, principala materie prima a companiei, nu vom face disponibilizari de personal, fiindca intentia noastra in acest an este de a mari numarul salariatilor EVW Holding.
La inceputul acestui an, compania dispunea de 530 de angajati, dintre care 200 de oameni numai la sediul din Cluj. Conducerea EVW Holding intentioneaza sa mai angajeze in acest an inca 60 de oameni, tinand cont si de investitiile in curs de derulare.
Compania desfasoara activitati de import si comercializare a autocamioanelor DAF noi si second-hand in Romania, import si comercializare a pieselor de schimb si anvelopelor de camion si activitati de service auto.
Compania EVW Holding S.R.L. s-a infiintat in 1997, la Cluj, ca agent DAF pentru comercializarea camioanelor cu acelasi nume, fiind o societate mixta romano-olandeza.
 
Timotei Giurgi, director general EVW Holding: "Scaderea cifrei de afaceri anul trecut in comparatie cu anul 2007 nu implica si scaderea profitului companiei noastre."
 

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO