ZF Transilvania

EVW Holding: Pe fondul crizei financiare, vanzarile de autocamioane stagneaza

EVW Holding: Pe fondul crizei financiare, vanzarile de autocamioane stagneaza

In 2007, EVW Holding a inregistrat vanzari totale de 150 milioane de euro

27.10.2008, 20:39 211

Compania EVW Holding din Cluj, importator si distribuitor al camioanelor DAF in Romania, a realizat in primele noua luni din acest an o cifra de afaceri de peste 115 mil. euro, ceea ce reprezinta o stagnare a vanzarilor fata de perioada similara de anul trecut. 

Conducerea EVW Holding estima la inceputul anului o cifra de afaceri pentru 2008 de aproximativ 200 mil. euro, in crestere cu 34% fata de anul 2007. Anul trecut, compania clujeana a obtinut vanzari totale de 150 mil. euro, in crestere cu 50% fata de anul precedent, cand cifra de afaceri realizata de EVW Holding a fost de 100 mil. euro.
"Pe fondul crizei financiare europene, al cresterii dobanzilor de catre societatile de leasing, dar si al fluctuatiei ratei de schimb valutar, piata autocamioanelor este in relativa stagnare. Daca in ultimii doi ani principala sursa de crestere a pietei a fost industria constructiilor pe fondul investitiilor masive in dezvoltarea infrastructurii, incepand din acest an cererea cea mai mare se inregistreaza pentru vehiculele specializate, autocompactoare, maturatoare sau vidanje'', a declarat pentru ZF Transilvania Adrian Gorcea, director de marketing in cadrul companiei EVW Holding.
Potrivit reprezentantilor companiei EVW Holding, anul trecut piata autocamioanelor a inregistrat cea mai mare rata de crestere, valoarea acesteia dublandu-se fata de anul precedent.
"Evolutia cifrei de afaceri EVW Holding in acest an este influentata de revigorarea transportului intern si international odata cu eliminarea obligativitatii autorizatilor de transport in Comunitatea Europeana, dar si de vanzarile pe departamentele de piese, anvelope si service'', spune Adrian Gorcea.
Compania clujeana si-a bugetat pentru acest an investitii de peste 14 mil. euro in vederea construirii unor centre de vanzari si service in Brasov, Constanta, un punct de vanzari la Craiova si a unui nou sediu in Cluj-Napoca. "In prezent am demarat lucrarile de constructie a noului sediu si al centrului de vanzari si service EVW Holding in Cluj-Napoca. Pentru anul viitor ne propunem continuarea investitiilor in dezvoltarea retelei companiei noastre, odata cu deschiderea punctului de lucru din Craiova, dar si a centrului de vanzari si service din Iasi'', spune Adrian Gorcea.
In 2007, EVW Holding a extins service-ul din Arad, a inaugurat punctele de vanzari camioane, piese si anvelope din Brasov si Constanta si a deschis un punct de lucru la Chisinau, in Republica Moldova. In prezent, compania desfasoara activitati prin intermediul biroului principal din Cluj si al reprezentantelor din Arad, Bacau, Bucuresti, Constanta, Suceava, Brasov si Iasi.
Compania clujeana a incheiat anul 2007 cu livrari totale de 1.682 de unitati si estimeaza ca va comercializa pana la finele anului in curs aproximativ 2.000 de unitati DAF, in crestere cu 19% fata de numarul de unitati livrate anul trecut.
Seria DAF CF 85, autocamioane destinate constructiilor, a inregistrat in 2007 cel mai mare volum al vanzarilor din totalul masinilor comercializate, fiind livrate 874 de asemenea unitati.
In primele noua luni din acest an, EVW Holding a livrat peste 1.000 de camioane DAF, cifra similara cu cea realizata de companie in anul trecut, cel mai bine vandut model fiind DAF CF 85.
Potrivit reprezentantilor companiei clujene, modelul DAF XF 105 a fost vandut in 403 unitati in primele noua luni din acest an, ceea ce reprezinta o crestere de 20% a numarului de unitati comercializate fata de perioada similara a anului trecut. Cele mai recente modele lansate pe piata romaneasca au fost noile autocamioane DAF CF, masini fabricate pentru transportul de marfa intern si international pe distante mici, si noua serie DAF LF pentru distributia locala si regionala a diferitelor produse. Cei mai importanti competitori ai firmei EVW Holding pe segmentul autocamioanelor DAF sunt Mercedes-Benz si Volvo.
Compania desfasoara activitati de import si comercializare a autocamioanelor DAF noi si second hand in Romania, import si comercializare a pieselor de schimb DAF si anvelopelor de camion si service auto.
In 1997 se infiinteaza la Cluj compania EVW Holding S.R.L. ca si agent DAF pentru comercializarea camioanelor cu acelasi nume, societate mixta romano-olandeza organizata in cinci departamente functionale cu un capital social de 6,58 mil. lei (1,87 mil euro), numarul mediu de angajati ai firmei fiind de 500 de persoane.
 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO