ZF Transilvania

Famila Moldovan din Cluj a ajuns la afaceri de peste 19 mil. euro cu brandul Moldovan Carmangerie

Famila Moldovan din Cluj a ajuns la afaceri de peste 19...

Autor: Laurentiu Cotu

14.07.2022, 15:27 227

Moldovan Carmangerie (fosta Cosm Fan Carmangerie), cu activitate în industria cărnii, controlată de familia Moldovan din Cluj, a raportat pentru 2021 o cifră de afaceri de aproximativ 94,3 mil. lei (19,2 mil. euro), în uşoară creştere, de 1,5% faţă de anul anterior, când compania a avut afaceri de 92,9 mil. lei, conform calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor. Moldovan-Carmangerie a obţinut anul trecut un profit net de 1 mil. lei (203.500 de euro), de 3,3 ori mai mic faţă de anul precedent, când compania a avut un câştig net de 3,3 mil. lei (700.000 de euro), potrivit datelor publice. Moldovan Carmangerie a ajuns în 2021 la un număr mediu de 322 de angajaţi.

Brandul Moldovan Carmangerie, pus pe picioare de familia Moldovan din judeţul Cluj în anul 1994, numără aproximativ 30 de magazine. Businessul, cu activităţi în fabricarea produselor din carne, este deţinut de Cosmin Moldovan şi tatăl său, Ştefan Moldovan. Aceştia deţin şi compania Agro Cosm Fan, cu activităţi în creşterea bovinelor.

Agro Cosm Fan are o fermă în localitatea Mociu (judeţul Cluj), ce se întinde pe o suprafaţă de 2,1 hectare de pământ şi cuprinde o clădire administrativă, o moară, două silozuri pentru furaje, trei grajduri, bazine de colectare şi stocare dejecţii, o lăptărie şi o secţie de prelucrarea laptelui. Totodată, are o suprafaţă cultivată cu cereale de 130 de hectare şi 60 de hectare cu pajişti în judeţul Cluj, în arendă, potrivit celor mai recente date. Compania Agro Cosm Fan a avut anul trecut o cifră de afaceri de peste 15 mil. lei şi un număr mediu de 17 angajaţi.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO