ZF Transilvania

Igna Construct, controlată de antreprenorul orădean Cristian Radu Igna, şi-a dublat profitul în 2021, ajungând la peste 7 mil. lei şi afaceri de 65,9 mil. lei

Igna Construct, controlată de antreprenorul orădean...

Autor: Laurentiu Cotu

14.10.2022, 16:30 231

Igna Construct, deţinută de antreprenorul Cristian Radu Igna din Oradea, a raportat pentru 2021 o cifră de afaceri de 65,9 mil. lei (13,4 mil. euro), în creştere cu aproximativ 15% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de pe site-ul Ministerului Finanţelor. Compania a realizat în 2021 un profit net de 7,1 mil. lei (1,4 mil. euro), dublu faţă de anul precedent, când Igna Construct a obţinut un câştig net de peste 3,5 mil. lei (735.000 de euro), conform datelor publice. Compania a ajuns anul trecut la un număr mediu de 119 angajaţi.

Igna Construct a fost înfiinţată în anul 1992, cu obiect de activitate ’’Lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale’’ şi este controlată de antreprenorul Cristian Radu Igna din Oradea. Constructorul are lucrări executate în România, Ungaria, Slovacia şi Germania, se arată pe site-ul companiei. Igna Construct are o bază logistică şi tehnică proprie, compusă din birouri, hale de producţie şi spaţii de depozitare care cumulează aproximativ 20.000 de metri pătraţi. Compania se ocupă de construcţii civile, industriale şi agricole, de instalaţii (sanitare, HVAC, electrice), de proiectare, dar şi închirieri ale utilajelor de construcţii.

La finalul anului trecut, Igna Construct, în asociere cu Avril SRL din Negreşti Oaş, Crito Prod din Oradea şi Mecatron din Timişoara, au câştigat un contract de peste 108 mil. lei (aproximativ 22 mil. euro), fără TVA, pentru reabilitarea sistemului de termoficare din Oradea - etapa III. Conform date­lor de pe site-ul pro­priu, Igna Cons­truct are în por­tofoliu lucrări reali­zate pentru com­panii precum Pelican Impex (spi­talul Pelican din Oradea), CTP (ha­lele de producţie CTPark Bucha­rest), VPK Packa­ging (extinderea unei hale de producţie), Selgros România (instalaţii pentru magazinele din Oradea şi Arad), Bosch România (instalaţii pentru fabrica din judeţul Cluj) sau Nutrientul.

 

            

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO