ZF Transilvania

Investiţie de 10,5 mil. euro pentru construirea unei parcări supraetajate lângă spitalul judeţean din Oradea

Investiţie de 10,5 mil. euro pentru construirea unei...

Autor: Laurentiu Cotu

28.07.2022, 17:47 110

Primăria Oradea va investi 51,9 mil. lei (10,5 mil. euro), fără TVA, într-o parcare supraetajată care va fi legată de ambulatoriu spitalului judeţean de urgenţă printr-un pasaj suprateran. Parcarea va dispune la fiecare etaj de sistem de acces cu bariere, avertizoare de gabarit maxim şi de interzicere în parcare a autoturismelor ce funcţionează cu GPL, panou electric cu indicarea numărului de locuri de parcare disponibile, indicatoare rutiere. Durata de realizare a proiectului este de 18 luni.

‘’’Aşa cum se ştie, procesul de extindere şi modernizare a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, respectiv dezvoltarea zonei de locuire au generat o aglomeraţie în traficul auto din zona străzilor Louis Pasteur şi Gheorghe Doja. Cei care vin la spital, la aparţinători sau să rezolve alte treburi, cu greu îşi găsesc un loc de parcare. Astfel, s-a organizat o licitaţie pentru realizarea proiectului tehnic al parcării, fiind o lucrare complexă din punct de vedere tehnic, care a necesitat întocmirea a mai multor studii şi expertize pentru ca lucrarea să se facă în siguranţă’’, a spus Florin Birta, primarul municipiului Oradea, într-un comunicat de presă.

Parcarea va avea o capacitate de 516 locuri, din care 21 locuri destinate persoanelor cu dizabilităţi şi 10 locuri pentru vehicule electrice sau hibrid. Peste nivelul terasei se are în vedere instalarea a 702 panouri fotovoltaice sprijinite pe o structură metallică, pentru a asigura independentţa energetică a parcării.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO