ZF Transilvania

Investiţie de 4 mil. euro pentru dezvoltarea infrastructurii de apă a judeţului Cluj

Investiţie de 4 mil. euro pentru dezvoltarea...

Autor: Laurentiu Cotu

08.02.2022, 16:50 94

Consiliul Judeţean Cluj a demarat un proiect de investiţii de 4 mil. euro, TVA inclus, pentru extinderea reţelei publice de apă potabilă a judeţului în zona de munte, prin racordarea comunelor Călăţele, unde există deja o reţea, Mănăstireni, Râşca, Beliş, Mărişel şi Măguri-Răcătău, potrivit unui comunicat de presă al CJ Cluj.

Investiţia va consta în realizarea unei aducţiuni de apă în lungime de aproximativ 40 de kilometri, care să pornească din zona oraşului Huedin înspre zona montană. De asemenea, vor mai fi edificate peste 30 de km de conducte de distribuţie a apei, patru rezervoare de înmagazinare a apei de mare capacitate, dar şi alte cinci staţii de pompare performante. Scopul investiţiei este de a creşte nivelul de trai al locuitorilor din arealul vizat şi de a îmbunătăţii condiţiile igienico-sanitare din gospodării. Introducerea apei potabile în sistem continuu va creşte în mod considerabil atractivitatea turistică şi investiţională a zonei montane, potrivit comunicatului de presă transmis de CJ Cluj.  

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO