ZF Transilvania

Investiţie de 66,5 mil. lei pentru retehnologizarea şi modernizarea sursei subterane de apă din localitatea Floreşti, judeţul Cluj

Investiţie de 66,5 mil. lei pentru retehnologizarea şi...

Autor: Laurentiu Cotu

14.07.2022, 17:11 116

Compania de Apă Someş S.A., societate în cadrul căreia Consiliul Judeţean Cluj este acţionar majoritar, a demarat o investiţie de 66,5 mil. lei (13,5 mil. euro), susţinută din fonduri europene, pentru  modernizarea sursei de apă subterană Floreşti, judeţul Cluj, sistem ce asigură rezerva strategică de alimentare cu apă a municipiului Cluj-Napoca şi a localităţilor situate între Gilău şi Dej. Investiţia este parte a unui proiect european de 355,6 milioane de euro, finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare - POIM 2014-2020 şi derulat de Compania de Apă Someş.

’’Lucrările vor debuta în cel mai scurt timp cu realizarea digurilor de apărare a malului râului Someş şi vor continua cu celelalte obiective prevăzute în contract. Investiţia în retehnologizarea şi modernizarea sursei subterane din Floreşti va îmbunătăţi substanţial procesul de captare şi tratare a apei furnizate populaţiei’’, a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, într-un comunicat de presă.

Investiţia presupune reabilitarea a peste 100 de puţuri de captare, respectiv a mai bine de 19,4 km de conducte şi drenuri. Actuala sursa subterană de apă aflată pe teritoriul comunei Floreşti a fost amenajată la finalul secolului al XIX-lea, fiind formată din cinci zone de captare.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO