ZF Transilvania

Investiţie de 77 mil. lei pentru realizarea unui centru de afaceri la Oradea

Investiţie de 77 mil. lei pentru realizarea unui centru...

Autor: Laurentiu Cotu

05.07.2023, 17:45 377

Primăria Oradea, prin Direcţia Management Proiecte cu Finanţare Internaţională, implementează un proiect de investiţii de 77 mil. lei (15,5 mil. euro), fără TVA, finanţat prin Programul Interreg V - A România-Ungaria, pentru transformare pieţei Cetate într-un centru de afaceri cu produse agricole. În Piaţa Cetate îşi desfăşoară activitatea aproximativ 200 de comercianţi, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Oradea. 

Lucrările la obiectivul de investiţii ’’Construire Centru de antreprenoriat Piaţa Cetate; Reabilitare Corp C1 şi organizare şantier’’ sunt realizate de asocierea dintre companiile Madlev Cons (lider de asociere şi Campeador, Constructorul Sălard şi EUD Drumconstruct. Lucrările se vor desfăşura în două etape, durata de execuţie pentru etapa 1 fiind de 12 luni şi alte douăsprezece luni pentru etapa a 2-a.

În prezent s-a dat ordinul de începere doar pentru etapa 1 a contractului de lucrări, care cuprinde amenajarea şi reconstruirea halei C1, care a ars în incendiul din 2020, având o suprafaţă de 1.770 de metri pătraţi, amenajarea a 50 de locuri de parcare stradale, construirea staţiei de pompare - rezervor de apă, precum şi accesul dinspre bulevardul Nufărul spre Cantemir.

În etapa a doua, se va realiza o construcţie nouă, care va cuprinde o parcare subterană de 161 de locuri, sector de legume-fructe cu 504 mese, sector alimentaţie publică, sector produse alimentare cu 34 de spaţii comerciale, sector produse nealimentare cu 152 de module comerciale de 6 metri pătraţi, două săli de instruire pentru antreprenori în domeniul comercial agricol şi birouri pentru persoanele din administraţie.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO