ZF Transilvania

Investiţie de peste 100 mil. lei pentru construirea unui stadion de 9.000 de locuri în Timişoara

Investiţie de peste 100 mil. lei pentru construirea unui...

Autor: Laurentiu Cotu

22.09.2022, 17:17 136

Primăria municipiului Timişoara a reluat procedura de licitaţie pentru elaborarea proiectului tehnic şi executarea lucrărilor pentru noul stadion pe structură metalică de pe Calea Buziaşului, proiect de 102,2 mil. lei (20,6 mil. euro), fără TVA, finanţat din bugetul local.  Stadionul va avea o suprafaţă de peste 9.000 mp şi un număr minim de 9.000 de locuri, din care 508 locuri VIP şi 102 locuri la loje. Lângă viitorul stadion va fi amenajat şi un parc cu loc de joacă şi o parcare, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Timişoara. 

’’Municipalitatea doreşte dezvoltarea infrastructurii sportive, iar prin construirea noului stadion, se va realiza şi o amenajare a spaţiului urban, acolo unde în prezent se află un teren viran. Viitorul stadion va putea găzdui competeţii oficiale de fotbal, precum şi antrenamentele echipelor din centrele de copii şi juniori’’, potrivit comunicatului de presă al primăriei Timişoara.

Noua construcţie va avea fundaţia din beton şi structură metallică şi va fi de categoria 4, în conformitate cu cerinţele UEFA şi IFAB (International Football Association Board). Pentru acoperirea stadionului vor fi folosite membrane tensionate - structuri uşoare din materiale compozite, pentru a obţine o iluminare naturală. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 31 octombrie 2022.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO