ZF Transilvania

Nethrom vrea sa obtina anul acesta peste 6 mil. euro din servicii software

10.02.2009, 18:24 56

Compania Nethrom Prodimpex, din Cluj-Napoca, firma romano-olandeza de dezvoltare software, estimeaza ca va realiza în acest an o cifra de afaceri de peste 6,1 mil. euro, ceea ce reprezinta o crestere a indicatorilor financiari cu 50% fata de anul trecut. In 2008, compania a realizat vanzari totale de peste 4 mil. euro, în crestere cu 90% fata de anul 2007, cand cifra de afaceri a firmei clujene a fost de aproximativ 2,15 mil. euro.
„Efectele crizei financiare resimtite pana în acest moment nu sunt importante, se manifesta mai mult ca o prudenta crescuta în deciziile pe care le vom lua în perioada urmatoare. Avand în vedere natura globala a recesiunii care se manifesta în acest moment pe pietele din care fac parte si clientii nostri, ne asteptam ca acestia sa fie afectati si, prin urmare, sa fim afectati si noi într-o oarecare masura’’, a declarat pentru ZF Transilvania Ronald Verbrugge, CEO Nethrom.
Compania Nethrom Prodimpex a fost achizitionata la finele anului 2007 de grupul olandez de investitii Total Specific Solution (TSS). Pana în momentul achizitiei, Nethrom Prodimpex era detinuta de compania olandeza Comprove B.V.
Potrivit reprezentantilor Nethrom, TSS este un grup format din companii independente precum KZA, firma de consultanta specializata în finante si logistica, TASS, fostul departament Philips, companie specializata în automatizari tehnice, Test Value, testare automatizata. Oficialii firmei clujene au anuntat ca în perioada urmatoare Nethrom Prodimpex va fi lansat pe piata sub un alt nume.
„Preconizam ca în 2009 vom atrage si multi clienti noi, deoarece am derulat investitii în cercetare si dezvoltare în ultimii ani. Totodata, ne asteptam în acest an la o relaxare a pietei muncii, la o perioada în care va fi mai simplu sa atragem resurse umane foarte bine pregatite, adevarati specialisti în domeniu, creand astfel o baza solida pentru dezvoltarea noastra viitoare’’, spune Ronald Verbrugge.
In prezent, compania are 170 de angajati, iar pentru acest an conducerea Nethrom estimeaza o crestere de 15% a numarului de salariati de pana la 200 de oameni si intentioneaza sa achizitioneze una sau mai multe companii romanesti de IT.
„Performanta organizationala a unei firme trebuie mentinuta, deci implicit investitia în oameni trebuie sa continue si in perioade de criza, deoarece oamenii talentati, bine instruiti si bine condusi sunt cei care fac diferenta între firme. Prin achizitii si crestere autonoma, ne-am propus sa crestem pana la 750-1.000 de angajati în urmatorii trei ani’’, spune Ronald Verbrugge.
Reprezentantul Nethrom este de parere ca cercetarea si dezvoltarea realizata de compania clujeana in ultimii ani de zile va da rezultate in perioada urmatoare de timp, astfel ca noile solutii in domeniul managementului software, reinnoirii software si managementului aplicatiilor totale va creste cifra de afaceri pe termen lung.
În trei ani de zile, compania Total Specific Solution (TSS) a crescut pana la aproape 1.800 de angajati si o cifra de afaceri care se apropie de 180 de milioane de euro. TSS este un furnizor de solutii pentru piata financiara, pentru domeniul sanatatii si al institutiilor guvernamentale.
„Credem ca activitatile IT ale companiilor grupului TSS se vor concentra tot mai mult asupra firmei Nethrom, deoarece compania noastra este furnizor de solutii al grupului TSS. Spre exemplu, o mare parte dintre activitatile companiei de IT Pink Roccade, care a fost achizitionata de catre TSS în decembrie 2008, s-au îndreptat deja catre Nethrom. Pe langa serviciile de management si de transformare a aplicatiilor pe care le furnizam companiei Pink Roccade, vom construi împreuna cu aceasta firma un centru de dezvoltare SAP si Delphi în cadrul Nethrom’’, a afirmat Ronald Verbrugge. Cifra de afaceri a grupului TSS, inclusiv Pink Roccade, care a fost achizitionata în decembrie anul trecut, se apropie de 180 mil. euro.
Compania Nethrom Prodimpex a fost infiintata in anul 1993 ca firma romano-olandeza cu capital privat, principalul domeniu de activitate fiind furnizarea de servicii software. Numarul de angajati ai companiei este de 150 de persoane.
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO