ZF Transilvania

Pehart Tec estimeaza în 2009 vanzari de 40 mil. euro

05.02.2009, 20:19 95

Compania Pehart Tec, membra a MG-Tec Grup, producator de articole din hartie tissue (servetele, hartie igienica si prosoape din hartie), estimeaza ca va realiza în acest an o cifra de afaceri de peste 40 mil. euro, ceea ce reprezinta o crestere a indicatorilor financiari cu 85% în euro fata de anul trecut, cand vanzarile firmei au ajuns la valoarea de peste 21,7 mil. euro.

„Nu am fost afectati în mare masura de criza financiara, iar cifra de afaceri a companiei noastre va creste si în 2009, datorita în mare masura finalizarii în luna aprilie a anului în curs a unei investitii de 26 de milioane de euro în achizitionarea si montarea unei masini tissue. Cererea pentru hartia tissue este în continua crestere, aspect care va influenta pozitiv evolutia vanzarilor din acest an’’, a declarat pentru ZF Transilvania Vasile Ilies, directorul general al companiei Pehart Tec.
Compania Pehart Tec face parte din MG-Tec Grup care mai detine alte 10 companii: Metalicplas Impex, Metalicplas-Distribution, Samus Constructii, Izo Tec, Termo Tec, Terminvest, Tecar San, Expo Auto Tec Dej, Elit Media Advertising si Castelluci.
Programul de investitii Pehart Tec, în valoare de 26 mil. euro, demarat anul acesta prevede achizitionarea si montarea unei masini tissue care sa produca 100 de tone de hartie pe zi, astfel încat compania sa ajunga la o capacitate de productie lunara de 3.000 de tone, fata de 1.700 de tone productie lunara în prezent.
Un alt proiect investitional al companiei prevede achizitionarea si montarea unei noi linii pentru obtinerea rolelor de hartie igienica si a prosoapelor de bucatarie, iar capacitatea acestui utilaj va fi de aproximativ 30 de tone pe zi.
Potrivit reprezentantilor Pehart Tec, punerea în functiune a noii linii de productie este prevazuta pentru primul trimestru al acestui an, iar odata cu finalizarea investitiei costurile de productie a companiei Pehart Tec vor scadea cu 60%.
„Marirea capacitatilor de productie a companiei noastre va duce si la o crestere a consumului de combustibil si a costurilor cu energia electrica si termica, astfel ca intentionam sa investim si într-o instalatie termoenergetica’’, spune Vasile Ilies. Potrivit directorului general Pehart Tec, consumul de hartie tissue pe cap de locuitor în tarile europene este dublu fata de Romania.
Reprezentantii Pehart Tec au mai spus ca in perioada urmatoare compania se va orienta mai mult spre valorificarea produsului finit, respectiv servetelele si prosoapele de bucatarie, care vor fi comercializate sub brandul Pufina.
Pehart Tec a realizat în 2007 o cifra de afaceri de 14,35 de milioane de euro, aproape dublu fata de anul 2006, cand acest indicator s-a cifrat la 7,3 milioane de euro. Potrivit propriilor estimari, Pehart Tec detine aproximativ 10% din piata de hartie tissue din Romania, iar pe segmentul de suporturi alveolare pentru oua compania distribuie incepand din 2006 la toate avicolele din tara.
Anul trecut, MG-Tec Grup a finalizat o investitie de peste 8 mil. euro într-o linie de productie si zincare termica a panourilor de gard bordurat în cadrul companiei Metalicplas Impex din Dej.
Investitia a fost sustinuta printr-un credit bancar de peste 6,4 mil. euro, iar acest proiect a fost realizat, conform reprezentatilor grupului clujean, în vederea cresterii capacitatilor de productie pentru panourile de gard cu 500% fata de capacitatea existenta, cu 49% la plasa împletita si cu 12% pentru productia de cuie.
MG-Tec Grup, care cuprinde companii cu activitati în domeniul constructiilor, prelucrarea sarmei laminate si productia hartiei tissue, a realizat în 2008 o cifra de afaceri de peste 123 mil. euro (aproximativ 431 mil. lei). MG-Tec Grup este o afacere de familie demarata în urma cu 15 ani de Ioan si Irina Tecar, asociatul unic al grupului fiind omul de afaceri Irina Tecar, cu o participatie de 80% în fiecare din cele 14 firme din grup.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO