ZF Transilvania

Primăria Braşov investeşte peste 19 mil. lei în construirea unei grădiniţe cu 200 de locuri

Primăria Braşov investeşte peste 19 mil. lei în...

Autor: Laurentiu Cotu

15.03.2023, 17:44 83

Primăria Braşov a demarat un proiect de investiţii de 19,1 mil. lei (3,9 mil. euro) pentru construirea unei grădiniţe în cartierul Noua, ce va putea primi 200 de copii, într-o clădire cu 3 niveluri. Încălzirea va fi asigurată cu pompe de căldură, apa caldă va fi produsă cu panouri solare, iar energia electrică cu panouri fotovoltaice, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Braşov.

’’Primăria va lansa licitaţia pentru proiectarea şi executarea lucrărilor de construcţie pentru prima grădiniţă <verde> din Braşov, care îşi produce singură necesarul de energie termică şi electrică. Documentaţia a fost trimisă spre validare la SICAP, după care va fi postată pe site-ul electronic de achiziţii. Grădiniţa va oferi cele mai moderne condiţii copiilor din cartier, inclusiv, în premieră pentru Braşov, o sală de salinoterapie’’, se arată în comunicatul de presă al primăriei Braşov.

Conform caietului de sarcini, termenul maxim pentru etapa de proiectare este de 4 luni, iar execuţia lucrărilor poate fi realizată în 12 luni. Modalitatea de atribuire este cel mai bun raport calitate-preţ, în care propunerea financiară reprezintă 60 de procente, iar componenta tehnică 40 de procente.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO