ZF Transilvania

Primăria Cluj-Napoca a investit 3,2 mil. euro în modernizarea unei şcoli şi construirea unei săli de sport

Primăria Cluj-Napoca a investit 3,2 mil. euro în...

Autor: Laurentiu Cotu

27.02.2023, 19:07 109

Primăria Cluj-Napoca a realizat o investiţie de peste 15,8 mil. lei (3,2 mil. euro), finanţată din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, pentru modernizarea clădirii şcolii de la Seminarul Teologic Ortodox şi construirea unei noi săli de sport, cu vestiare, grupuri sanitare şi spaţii tehnice. Cu o capacitate de 400 de elevi, noua şcoală dispune de 16 săli de clasă şi 5 laboratoare, sală multifuncţională, bibliotecă, sală de mese cu oficiu, sală de muzică, atelier de pictură şi cabinet medical.

Toate sălile de clasă sunt dotate cu echipamente didactice şi IT. De asemenea, clădirea a fost echipată cu facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi: rampe, grup sanitar pe fiecare nivel şi ascensor. Investiţia a presupus şi instalarea a 40 de panouri fotovoltaice şi 16 panouri solare pentru producerea de energie electrică şi apă caldă. Proiectul a beneficiat de finanţare europeană prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 10 - Îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale.

 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO