ZF Transilvania

Primăria Cluj-Napoca investeşte 1,2 mil. euro în construirea a două creşe

Primăria Cluj-Napoca investeşte 1,2 mil. euro în...

Autor: Laurentiu Cotu

06.08.2014, 16:43 162

Primăria Cluj-Napoca derulează un program de investiţii de 5,6 mil. lei (aproximativ 1,2 mil. euro), finanţat din bugetul local, ce presupune construirea a două creşe cu o capacitate totală de 200 de locuri.  

’’Din 2012 şi până în prezent au fost înfiinţate 152 de locuri pentru copii, prin realizarea unor lucrări de investiţii sau reabilitare ale unor clădiri. Alte 200 de locuri urmează să fie date în folosinţă în curând, după finalizarea proiectelor de construire ale creşelor de pe stada Moţilor şi strada Ep. Nicolae Ivan’’, a declarat Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca.

Creşa de pe strada Moţilor va avea o capacitate de 110 locuri, 6 săli de joacă cu 6 dormitoare, urmând să fie finalizată în acestă toamnă. Creşa de pe strada Ep. Nicolae Ivan va avea 90 de locuri şi va fi finalizată în luna martie 2015.

’’Prin locurile nou create în creşe am redus cu peste 50% numărul solicitărilor pe care le înregistrăm de la părinţi. Dacă vom avea mai departe alte 400 de locuri, ar putea fi acoperite cererile existente la nivelul municipiului Cluj-Napoca’’, a mai spus Boc. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO