ZF Transilvania

Primăria Oradea a investit 24 mil. lei într-un incubator de afaceri destinat firmelor din domeniul creativ

Primăria Oradea a investit 24 mil. lei într-un...

Autor: Laurentiu Cotu

12.12.2023, 15:58 87

Primăria Oradea a finalizat implementarea unui proiect de investiţii de peste 24 mil. lei (4,8 mil. euro), TVA inclus, ce a presupus realizarea unui incubator de afaceri pe o suprafaţă totală de 2.200 mp, pentru firme din domeniul creativ, precum dezvoltare de software pentru design, creaţie, animaţie, dar şi alte domenii creative. Incubatorul funcţionează într-o clădire reabilitată ce a aparţinut fostului spital de neurologie de pe strada Louis Pasteur, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Oradea.

’’Prin acest proiect a fost reabilitată o clădire emblematică a oraşului, o clădire abandonată, al cărei spaţiu devine un sprijin pentru firmele din Oradea, pentru start-up-uri. Valoarea totală a investiţiei a fost de 24 milioane de lei, din care o treime a fost contribuţie europeană, restul fiind contribuţiile bugetului local.’’, a declarat Florin Birta, primarul municipiului Oradea, într-un comunicat de presă.

Lucrările au fost finalizate în luna iulie 2023, iar de atunci au fost furnizate dotările de mobilier precum şi echipamentele IT. În interior a fost amenajat spaţiul de desfăşurare a activităţii de incubare, cuprinzând în total 15 birouri pentru start-up-uri, 30 de spaţii de lucru în open space, 6 ateliere – spaţii suport pentru firmele incubate, săli de evenimente şi training.

Participanţii selectaţi vor fi găzduiţi în incubatorul de afaceri pe o perioadă determinată de timp (ciclul de incubare), interval în care beneficiază de suport, servicii de consultanţă şi spaţii pentru birouri. Municipalitatea orădeană îşi doreşte astfel să sprijine firmele nou înfiinţate şi pe cele cu un istoric scurt de funcţionare - maximum 2 ani, prin servicii suport în afaceri. În acest mod, antreprenorii care au intrat recent pe piaţă vor fi ajutaţi să facă faţă mediului concurenţial şi să supravieţuiască pe termen lung, ajungând la un nivel de stabilitate şi autonomie care să le permită funcţionarea pe cont propriu, potrivit comunicatului de presă transmis de primăria Oradea. Lucrările de reabilitare şi de amenajare interioară au fost executate de către companiile orădene Conpila (lider de asociere) şi Inselma (asociat).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO