ZF Transilvania

Primăria Oradea investeşte 28,8 mil. lei într-un pod pietonal şi ciclist peste râul Crişul Repede

Primăria Oradea investeşte 28,8 mil. lei într-un pod...

Autor: Laurentiu Cotu

25.04.2024, 17:33 79

Primăria Oradea are în plan o investiţie de 28,8 mil. lei (5,8 mil. euro) pentru realizarea unui pod pietonal şi ciclist ce va traversa râul Crişul Repede în zona Hotelului Hilton, asigurând astfel conexiunea între zone importante de recreere ale municipiului - Cetatea Oradea şi Parcul Cetăţii, cu zona de servicii ospitaliere (Hotel Continental Forum, Hotel Double Tree by Hilton), Parcul Ion Brătianu, Grădina Ciuperca, Aquapark Nymphaea.

’’Proiectul urmează să fie depus pentru finanţare în cadrul Programului Regional Nord Vest 2021-2027, Prioritatea 4 - O regiune cu mobilitate urbană multimodală durabilă. Podul pietonal şi ciclist va deveni un spaţiu public de calitate, iar prin arhitectura sa acesta va reprezenta un reper al oraşului, un spaţiu social şi de întâlnire. Durata de construire a podului este de 12 luni. Podul va avea o lungime de 91 de metri şi o lăţime de 4,20 metri’’, potrivit unui comunicat de presă transmis de primăria Oradea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO