ZF Transilvania

Primăria Sfântu Gheorghe va investi peste 5 milioane de euro într-un parc industrial

Primăria Sfântu Gheorghe va investi peste 5 milioane de...

Autor: Laurentiu Cotu

19.11.2012, 18:46 566

Primăria Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna, va investi 24,6 mil. lei (peste 5 mil. euro) în construcţia unui parc industrial, pe o suprafaţă de 17 hectare. Municipalitatea din Sfântu Gheorghe spune că  lucrările de construcţie trebuie finalizate în 26 de luni, însă există posibilitatea ca acestea să se încheie mai repede.

’’După trei ani de la câştigarea proiectului pentru construirea, la Câmpul Frumos, a parcului industrial pe o suprafaţă de 17 hectare, s-a reuşit, în sfârşit, semnarea contractului. Scopul este acela de a  construi, în următorii ani, cel mai mare parc industrial al Ţinutului Secuiesc’’, a spus Antal Árpád András, primarul municipiului Sfântu Gheorghe.

Deocamdată, parcul se va construi pe 17 hectare, suprafaţă pe care municipalitatea din Sfântu Gheorghe intenţionează să o mărească pe viitor, pentru ca în zece ani să se ajungă la 50 de hectare. La Câmpul Frumos îşi vor putea desfăşura activitatea 12 societăţi comerciale, acestea putând oferi până la 450 de locuri de muncă, în următorii 2 ani.

‘’Sunt 5 axe prioritare, la nivelul Regiunii Centru existând contracte semnate în valoare de 400 de milioane de euro. Judeţul Covasna are depuse 106 proiecte, astăzi semnăm cel de-al 50-lea contract, iar bugetul proiectelor depăşeşte suma de 73 de milioane de euro’’, a declarat Simion Creţu, directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Centru.
 


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO