ZF Transilvania

Proiect de peste 1,4 mld. euro pentru realizarea centurii metropolitane a Clujului

Proiect de peste 1,4 mld. euro pentru realizarea centurii...

Autor: Laurentiu Cotu

31.10.2022, 17:22 278

Primăria Cluj-Napoca a anunţat că proiectul centurii metropolitane a Clujului în valoare de pese 1,4 mld. euro a fost aprobat de către Guvern, urmând ca în perioada viitoare să aibă loc exproprierile şi licitaţia de proiectare şi execuţie. Centura metropolitană va avea o lungime de 42 km, 32 de drumuri de legătură, 26 km de bretele şi noduri şi 35 km de piste de biciclete, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Cluj-Napoca.

’’Lucrarea se va executa în două etape. Prima etapă a centurii metropolitane porneşte cu lucrările din zona viitorului Spital Regional de Urgenţă Floreşti şi merge până la conectarea cu centura Vâlcele-Apahida, valoarea acestor lucrări fiind de aproximativ 998,5 milioane de euro euro. În etapa a doua se vor realiza lucrările de la Gilău până la Floreşti şi de la nodul cu centura Vâlcele-Apahida până la nodul 20 Câmpeneşti, lucrări în valoare de  peste 410,7 milioane de euro’’, a transmis Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, într-un comunicat de presă.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO