ZF Transilvania

Rombat investeste 2 mil. euro intr-un show-room

06.04.2005, 19:50 21

Compania Rombat din Bistrita, specializata in producerea de acumulatori, baterii auto si pile electrice, se pregateste sa deschida o reprezentanta pentru autoturismele Volkswagen.
"Aceasta divesificare a activitatii face parte din politica fimei noastre", a declarat pentru ZF Transilvania directorul general al Rombat, Ioan Repede. El a adaugat ca investitia se va ridica la circa 2 mil. euro si presupune realizarea unui show-room si a unui service. Acesta este cel de-al doilea pas pe care compania bistriteana il face pentru diversificarea activitatii dupa ce, in urma cu doi ani, a deschis un depozit pentru materiale de constructii. In paralel cu pregatirile pentru intrarea in sectorul comertului cu autoturisme, Rombat va mai derula in acest semestru o investitie de 1,3 mil. euro la Copsa Mica pentru recuperarea plumbului din bateriile deseu.
"Este vorba doar de o prima etapa urmand ca investitia in acest domeniu sa continue. Pe langa faptul ca aceasta initiativa ne ajuta sa recuperam plumbul, reducand asfel costurile de achizitie a acestei materii prime, raspundem si directivelor europene in ceea ce priveste protectia mediului", a mai spus directorul Rombat. Societatea a avut anul trecut o cifra de afaceri de 21 mil. euro, pentru acest an estimarile oficialilor firmei indicand o crestere pana la 24 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO