ZF Transilvania

Romdil isi face fabrica de folie pentru dulciuri

09.11.2005, 17:59 483

Compania Romdil, specializata in productia de dulciuri, intentioneaza sa demareze anul viitor o investitie pentru realizarea unei unitati de productie de folie din polipropilena, pentru consumul propriu si pentru terti. Oficialii companiei nu au dorit sa precizeze suma care urmeaza a fi, ea urmand a fi anuntata la o data ulterioara. "Capacitatea de productie se cifreaza la circa 1.000 tone/luna, dar in prezent se lucreaza cu o capacitate de circa 650 de tone (2,2 milioane RON), atat din cauza ca nu se produce intreaga gama pentru care avem utilaje, experienta si inregistrari de produse, cat si din cauza problemelor legate de aprovizionarea cu materiale auxiliare, gen folie de ambalaj, situatie ce va fi remediata prin productia proprie a foliei, eliminand dependenta de alti furnizori care nu au o capacitate corespunzatoare necesitatilor noastre de productie", a declarat pentru ZF Transilvania, M. Hanefi Andic, marketing manager Romdil.

Pentru acesta an, Romdil estimeaza un profit net de aproximativ 700.000 de euro (2,5 milioane RON), in crestere cu 75% fata de 2004 cand a fost inregistrat un profit net de 400.000 de euro, la o cifra de afaceri de 5,4 mil. euro.

"In primul semestru al acestui an, am obtinut un profit net de 322.533 de euro. Ultima investitie pe care am facut-o in luna martie a acestui an, in valoare de 300.000 de dolari (230.769 de euro) si a fost orientata inspre o linie moderna automatizata de productie napolitane, prin care producem napolitane din gama Joe", a spus marketing managerul companiei.

Fabrica Romdil este amplasata pe teren propriu, suprafata efectiva de productie ocupand circa 5.500 mp, 3.500 mp de utilitati si 600 mp de birouri si anexe si consta in patru sectii principale de productie: biscuiti, napolitane, ciocolata si acadele/dropsuri. "In 2002, compania si-a transferat sediul in Baia Mare (Maramures), iar societatea Romdil Prod, care a preluat sarcina de productie, a investit in spatii 1,6 milioane de dolari si in utilaje 800.000 de dolari, rezultand pana acum o investitie cumulata de 12,3 milioane de dolari", a declarat M.Hanefi Andic. La Baia Mare, Romdil Com si-a pastrat activitate de distributie a produselor finite, infiintand si un punct de lucru in Bucuresti, care acopera capitala si judetele limitrofe, activitatea de de productie revenind societatii Romdil Prod SRL.

Compania Romdil Com srl s-a infiintat in decembrie 1994, in Slobozia (Ialomita), iar in ianuarie 1995 si-a mutat sediul in Bucuresti. "Activitatea de productie a inceput in luna august 1997, pana la acea data societatea investind in amenajarea necesitatilor tehnologice. Investitia in amenajari de spatii si retele de drumuri, retele electrice de incinta si exterioare, retele de canalizare, scurgere, rezervoare propan gas a fost de 335.000 de dolari, iar chiria cumulata pana in martie 2002 de aproape de 1 milioane de dolari, fapt care a si motivat, in parte, cumpararea unor spatii proprii", a spus M.Hanefi Andic. Investitia initiala in utilaje a fost de 9.233.860 de dolari, iar din 1999 pana in 2002 s-au mai investit in utilaje noi circa 650.000 de dolari, simultan cu reconditionarea si modernizarea celor existente.

Compania Romdil Com are ca unic asociat pe Ahmet Andic, iar Romdil Prod pe Nimet Andic, ei fiind si proprietarii mai multor societati atat din Turcia, cat si din alte tari, societati ce au, de asemenea, ca profil de activitate, productia de dulciuri si de ambalaje de folie si carton pentru acestea. laura.laurentiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO