Ziarul de Duminică

13 – un număr cu noroc pentru Adrian Sitaru

13 – un număr cu noroc pentru Adrian Sitaru

Autor: Ziarul de Duminica

14.11.2010, 14:17 22

Sâmbătă, 13 noiembrie, a fost o zi norocoasă pentru tânărulregizor Adrian Sitaru. După premiul recent de la Valladolid,scurtmetrajul "Colivia" a obţinut Premiul II în cadrul Festivaluluide Film ALCINE din Alcalá de Henares, la sectiunea dedicatăscurtmetrajelor europene. Actorul principal Adrian Titieni, invitatde ICR Madrid, a fost prezent la vizionarea filmului în cadrulfestivalului, sambata trecută, iar aplauzele publicului la finalanuntau deja o posibilă reacţie asemănătoare şi din parteajurului.

Gala premiilor a avut loc sâmbătă în Teatrul Cervantes din Alcalade Henares, iar regizorul Adrian Sitaru a transmis următorul mesaj:"Sper că şi publicului i-a placut la fel de mult filmul ca şijuriului, e important pentru un regizor de film să ia premii, însăcel mai important este să placă audienţei, pentru asta sunt făcutefilmele. Mă bucur foarte mult pentru premiu, se adaugă altor premiice îmi ofera încredere în ce voi face în continuare, în specialdeoarece COLIVIA este parte a următorului lungmetraj la care scriuşi care se numeşte DOMESTIC, alături de alte poveşti în acelasistil despre animale şi oameni."
Festivalul ALCINE a sărbatorit cea de-a 40-a editie. La acelasifestival a fost premiat in 2007 scurtmetrajul "Lampa cu căciulă" aregizorului Radu Jude.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO