Ziarul de Duminică

Alte romane de dragoste la Lira/ de Ziarul de duminică

Alte romane de dragoste la Lira/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

03.07.2014, 23:58 47

Ana Damian – Scenariu pentru dragoste

Plasată în epoca interbelică – precizează editorii –, povestea de dragoste dintre Andrei, un tânăr  cu o istorie familială complicată, şi Smaranda, prinţesa Basarabi, aduce în sufletul cititorilor parfumul romantic al vremurilor de altădată. Adoptat neoficial de un avocat celebru, Andrei are o copilărie fericită şi o adolescenţă plină de promisiuni, iar studiile de medicină făcute la Londra îi dau siguranţa unui viitor strălucit. Însă moartea subită a celui care i-a fost un adevărat tată şi rapacitatea rudelor îl aruncă într-o sărăcie cruntă. Nevoit să revină la Bucureşti, Andrei nu se dă bătut – îşi va continua studiile, însă pentru a se întreţine este nevoit să îşi ia o slujbă de noapte ca taximetrist. Întâlnirea cu Smaranda reprezintă debutul unei poveşti neobişnuite, căci prinţesa îi propune un târg ieşit din comun – Andrei va juca rolul amantului pentru ca ea să se poată elibera dintr-o căsnicie care nu reprezintă decât o greşeală a tinereţii. Dragostea care se naşte între ei îi va lua cu totul prin surprindere, trezind o pasiune năvalnică de care nici unul nu se credea în stare. Dar vor reuşi oare să îşi urmeze glasul inimii şi să lupte împotriva familiei, a prejudecăţilor şi mai ales a unui soţ care este dispus şi să ucidă pentru ceea ce consideră că este dreptul lui pe viaţă?

Cine este autoarea aflăm dintr-o postare pe Facebook. Are aproape patruzeci de ani, scrie de mică, dar n-a publicat pentru că, în fostul regim, bunicul i-a spus că nu putea publica ceea ce scria. La 25 de ani a început să scrie pe Internet, care i-a inventat cititori şi i-a creat dependenţă. Cu un grup de prieteni a creat primul portal cultural virtual şi prima editură virtuală. A lucrat cinci ani în Dubai, apoi s-a hotărât să publice şi pe hârtie. A descoperit că are cititori, deşi criticii au sfătuit-o să se întoarcă la cratiţă.

Am început să scriu când aveam câţiva ani, nu ştiu precis când, îmi aduc aminte de o revistă a liceului la care mi-am făcut şcoala generală, acolo am publicat prima dată, apoi e posibil să fi scris la liceu, dar nu am nicio amintire sau dovadă. Sigur scriam, însă acest lucru nu era privit ca un fapt excepţional sau remarcabil pentru că în jurul meu se scria - am şi acum în memoria aceea profundă şi inalterabilă zgomotul pe care îl făcea masuta bunicului cand bătea la maşina de scris. Acum câtva timp, fără să mă gândesc la consecinţe, am lipit masa să nu se mai mişte şi zgomotul acela, care mă proiecta în copilăria mea, a dispărut. A rămas doar în mine. Bunicul se apuca de scris încă înainte de a mă trezi şi mereu visul meu era învecinat cu acel zgomot. Atunci probabil scrisul a intrat în mine, mi-a deschis o cameră uriaşa în care am fost invitată să intru şi să adun cuvinte. Era un fapt normal, de viaţă; bunicul lua micul dejun şi apoi scria. Acesta era cotidianul, obişnuitul în care am trăit. Scrisul la fel de necesar ca şi pâinea prăjită cu unt şi marmeladă şi cacaua de dimineaţă.

 

Ellen Meister – Vieţi paralele

Traducere din limba engleză de Ruxandra Târcă. Quinn Braverman duce o viaţă fericită alături de un soţ iubitor, Lewis, şi de fiul lor, Isaac. Însă Quinn  ascunde două secrete. Unul este adevăratul motiv pentru care l-a preferat pe Lewis în defavoarea lui Eugene, fostul ei prieten, faimos, nevrotic şi nesigur pe sine. Celălalt este că a ştiut întotdeauna că pentru ea este posibilă o viaţă paralelă, în care poate să treacă oricând. Ani de-a rândul, Quinn a evitat tentaţia de a arunca o privire în cealaltă parte, însă când rămâne însărcinată şi află că viitorul copil ar putea suferi de o boală gravă, tentaţia de a fugi de problemele copleşitoare devine prea puternică. În existenţa paralelă, Quinn a rămas alături de Eugene, şi, cel mai important, mama ei este încă în viaţă. Deşi nici măcar nu îşi poate imagina să-şi părăsească pentru totdeauna soţul şi fiul, Quinn continuă să traverseze între cele două vieţi, mânată şi de dorinţa de a afla motivul pentru care mama ei s-a sinucis imediat după căsătoria ei cu Lewis. Curând însă Quinn este nevoită să hotărască ce îşi doreşte, de fapt, cu adevărat – va avea curajul să înfrunte problemele din existenţa pe care a cunoscut-o dintotdeauna sau va alege drumul spre necunoscut?  

Ellen Meister este autoarea a trei romane elogiate de critici şi de cititori, care s-au numărat pe lista de bestselleruri a New York Times.

 

Nora Roberts – Cântecul de sirenă

Cântecul de sirenă al unei legende vechi de secole ademeneşte cu promisiunea unei comori incredibile... De mai bine de trei sute de ani, Bluff House se înalţă deasupra plajei Whiskey Beach, străjuindu-i ţărmul – şi secretele. Dar pentru Eli Landon e acasă... Avocat în Boston, Eli a îndurat un an intens de atenţie publică şi anchete poliţieneşti după ce a fost acuzat – dar niciodată dovedit ca vinovat – de uciderea celei care urma să îi devină în scurt timp fosta soţie. Epuizat, se refugiază în cele din urmă la Bluff House, sperând să dea uitării coşmarul şi să-şi urmeze adevărata pasiune – aceea de a deveni scriitor. Iar întâlnirea cu Abra Walsh, o femeie surprinzătoare şi cu numeroase talente, îl face să spere că viaţa îi mai poate oferi şi o a doua şansă la dragoste şi la fericire. Dar când vieţile lor încep să se împletească, se trezesc captivi într-o pânză de mistere şi legende ce se întinde peste secole – iar în mrejele ei s-a prins şi un om hotărât să răzbune o nedreptate din trecut şi să-l distrugă pe Eli Landon o dată pentru totdeauna...

 

Mary Jo Putney – Când dragostea te schimbă

Grey Sommers, cunoscut ca Lord Wydham, nu a întâlnit niciodată în viaţă o situaţie din care să nu poată ieşi folosindu-se de farmecul propriu. Însă aventura cu soţia unui important funcţionar din Ministerul Poliţiei, un om brutal şi răzbunător, îl aruncă în temniţă vreme de un deceniu, făcând din el o umbră a bărbatului de odinioară. Şi totuşi, cea mai mare provocare a vieţii lui s-ar putea dovedi enigmatica femeie trimisă să-l scape din închisoare – şi singura care ar putea reuşi să-i vindece sufletul zdrobit. Cassie Fox şi-a pierdut familia şi viitorul care îi fusese sortit din cauza regimului terorii instaurat în Franţa şi tot ce i-a mai rămas acum este îndârjirea cu care acţionează pentru distrugerea imperiului lui Napoleon. La prima vedere, salvarea lui Grey este pentru abila spioană doar o misiune ca oricare alta. Însă ceea ce nu se aştepta era să întâlnească un bărbat care, prin curajul ce frizează disperarea şi vulnerabilitatea înduioşătoare, ar putea să-i îmblânzescă inima îngheţată. Pasiunea năvalnică dintre ei este însă pusă la grea încercare de misiunea terifiantă prin care trebuie să treacă împreună... şi să-i supravieţuiască.

  Quinn Braverman duce o viaţă fericită alături de un soţ iubitor, Lewis, şi de fiul lor, Isaac. Însă Quinn  ascunde două secrete. Unul este adevăratul motiv pentru care l-a preferat pe Lewis în defavoarea lui Eugene, fostul ei prieten, faimos, nevrotic şi nesigur pe sine. Celălalt este că a ştiut întotdeauna că pentru ea este posibilă o viaţă paralelă, în care poate să treacă oricând. Ani de-a rândul,Quinn a evitat tentaţia de a arunca o privire în cealaltă parte, însă când rămâne însărcinată şi află că viitorul copil ar putea suferi de o boală gravă, tentaţia de a fugi de problemele copleşitoare devine prea puternică. În existenţa paralelă, Quinn a rămas alături de Eugene, şi, cel mai important, mama ei este încă în viaţă. Deşi nici măcar nu îşi poate imagina să-şi părăsească pentru totdeauna soţul şi fiul, Quinn continuă să traverseze între cele două vieţi, mânată şi de dorinţa de a afla motivul pentru care mama ei s-a sinucis imediat după căsătoria ei cu Lewis. Curând însă Quinn este nevoită să hotărască ce îşi doreşte, de fapt, cu adevărat – va avea curajul să înfrunte problemele din existenţa pe care a cunoscut-o dintotdeauna sau va alege drumul spre necunoscut?   Ellen Meister este autoarea a trei romane elogiate de critici şi de cititori, care s-au numărat pe lista de bestselleruri a New York Times.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO