Ziarul de Duminică

Carte de buzunar la RAO/ de Ziarul de duminică

Galerie foto

Galerie foto

Autor: Ziarul de Duminica

06.06.2014, 00:16 59

Cartea de buzunar este o veche colecţie a Editurii RAO în care apar fel şi fel de titluri pentru marele public, de la romane de dragoste, clasice, la fantasy sau romane istorice. Iată trei dintre cele mai recente titluri, în trei genuri total diferite.

 

Paul Sussman – Labirintul lui Osiris

Paul Sussman (1966-2012) a fost cel mai bine vândut autor britanic, arheolog şi jurnalist. Romanele sale au fost descrise de ziarul The Independent, ca „răspunsul cititorului inteligent la Codul lui Da Vinci”.

Povestea cărţii de faţă este una detectivistică. O jurnalistă este ucisă în Catedrala Armenească din Ierusalim, iar detectivul Arieh Ben-Roi caută indicii. Ceva pare în neregulă o legătură cu un  caz de dispariţie de persoane din Egipt, caz petrecut cu câteva decenii în urmă. Nedumerit, Ben-Roi îi cere ajutorul vechiului său prieten, inspectorul Yusuf Khalifa de la poliţia Luxor. Deşi se confruntă cu o tragedie personală şi este ocupat cu un caz de otrăviri misterioase ale unor fântâni în Deşertul de Est, Khalifa acceptă să-l ajute. Ceea ce descoperă va schimba pentru totdeauna viaţa celor doi bărbaţi. Pe măsură ce investigaţiile lor avansează, detectivii sunt atraşi tot mai mult într-o ţesătură sinistră de violenţă, abuzuri, malpraxis corporatist şi terorism internaţional. Iar în mijlocul tuturor acestora se află o enigmă veche de trei mii de ani, care a răpit deja două vieţi, şi va mai revendica în curând altele.

 

Kathleen O’Neal Gear, W. Michael Gear – Trădarea. Viaţa pierdută a lui Isus

Hărţi şi ilustraţii de David Cain. Traducere din limba engleză de Cristina Mihaela Tripon. Kathleen O'Neal Gear şi W. Michael Gear sunt soţ şi soţie şi autori a peste 40 de cărţi semnate împreună. Kathleen O'Neal Gear a lucrat în anii 80 la United States Department of the Interior ,Wyoming State, ca istoric, apoi ca arheolog pentru statele Wyoming, Kansas şi Nebraska, calitate în care a primit diplome de recunoaştere din partea guvernului federal. Lucrează cu soţul ei din 1986, la zeci de cărţi şi sute de articole. W. Michael Gear a scris şi un roman, în 1979. În cartea de faţă, cei doi se ocupă de povestea alternativă a vieţii lui Isus. Una pe care Părinţii Bisericii au considerat-o atât de ameninţătoare, încât au scos în afara legii cărtile care o documentau, au ordonat arderea lor şi au ameninţat cu moartea pe oricine era descoperit copiindu-le. Kathleen O'Neal şi W. Michael Gear au petrecut mai bine de 30 de ani cercetând povestea pe care ne-o prezintă în Trădarea, un roman fascinant care le oferă cititorilor o perspectivă uimitoare asupra vieţii lui Isus şi asupra adevărului ascuns timp de secole.

 

Terry Pratchett – Seniori şi doamne. Seria Lumea Disc

Traducere din limba engleză de Alice Popescu.

Sir Terence David John Pratchett este un scriitor britanic (născut în 1948), cunoscut pentru scrierile sale umoristice în domeniul fantasy, în special pentru longeviva serie Lumea Disc. Primul roman al lui Pratchett, The Carpet People, a apărut în 1971 şi, de la apariţia primului roman din Lumea Disc (Culoarea magiei), publicat în 1983, a scris în medie două cărţi pe an. Pratchett a fost cel mai bine vândut autor britanic al anilor '90, şi până în august 2010 vânduse peste 65 de milioane de cărţi în întreaga lume, în treizeci şi şapte de limbi. La ora actuală este pe locul doi în topul celor mai citiţi autori britanici şi pe locul şapte în topul celor mai citiţi autori americani. În 1998 Pratchett a fost desemnat Ofiţer al Ordinului Imperiului Britanic (OBE) „pentru servicii aduse literaturii”, iar în 2009 a fost desemnat cavaler în New Year Honours.

În cartea de faţă, Terry Pratchett mărturiseşte că, dacă precedentele volume din seria Lumii Disc au fost, în linii mari, separate, complete prin ele însele, cea de faţă e altfel, adică nu se poate ignora ce s-a întâmplat mai înainte. Ca atare, nu există numai personaje care continuă, ci şi povestea are legătură cu ce s-a întâmplat mai înainte. Buna Batevreme şi minusculul ei sobor se confruntă cu elfi adevăraţi. E noaptea miezului de vară. Dar nu-i vreme de visat... Include gama completă de pitici, vrăjitori, troli, căluşari şi un urangutan. Plus hai-frunză-verde pe săturate şi sânge peste tot. „Dacă eşti un admirator vechi, te vei bucura de această carte la fel de mult ca şi de celelalte; dacă acum faci cunoştinţă cu Pratchett, ce naiba ţi-a luat atât?”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO