Ziarul de Duminică

Cartea zilei: Trebuie să vorbim despre Kevin

Cartea zilei: Trebuie să vorbim despre Kevin

Autor: Stelian Turlea

13.01.2011, 13:26 116

Un roman zguduitor, captivant şi terifiant totodată, apărut laEditura Vellant, sub semnătura lui Lionel Shriver.

Cu doar trei zile înainte de a împlini 16 ani, Kevin încuie însala de sport şapte colegi de clasă, un îngrijitor şi un profesor,pe care îi ucide unul câte unul cu o arbaletă.

Adolescent fiind, Kevin nu este condamnat la moarte, nici laînchisoare pe viaţă, ci primeşte doar şapte ani de închisoare, dupăun proces scurt, în care mama a vândut tot pentru a plăti avocaţicapabili să limiteze la maximum pedepasa.

Spre finalul cărţii, după ce aflăm cu oroare că, în ziuamasacrului, adolescentul îşi mai ucisese, cu acelaşi calmincredibil şi tot cu arbaleta, sora mai mică şi tatăl, mama, careîşi vizitează cu regularitate fiul la puşcărie, îi spune: "Autrecut doi ani. Îmi este dor de tatăl tău. Încă mai vorbesc cu el.Chiar îi şi scriu, dacă-ţi vine să crezi. Îmi este dor şi de sorata... foarte tare. Şi atât de multe familii sunt atât de triste.Îmi dau seama că ziarişii şi terapeuţii poate şi alţi deţinuţi teîntreabă mereu. Dar mie nu mi-ai spus nicodată. Aşa că, te rog,uită-te în ochii mei. Ai ucis unsprezece oameni. Pe soţul meu. Pefiica mea. Priveşte-mă în ochi şi spune-mi de ce."

Iar tânărul dă un răspuns de-a dreptul terifiant: "Pe vremuricredeam că ştiu. Acum nu mai sunt atât de sigur."

Mai multe în numărul de vineri, 21 ianuarie, al Ziarului deDuminică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO