Ziarul de Duminică

Conexiuni/ de Ziarul de duminică

Conexiuni/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

25.04.2014, 00:13 53

Conexiuni este o colecţie a Editurii Paralela 45 care publică literatură română, proză cu deosebire, semnată de autori mai puţin cunoscuţi, care obţin în acest fel notorietate. Iată două dintre cele mai recente titluri:

 

George C. Dumitru – Mişcarea de rezistenţă. Nov 2009 – Apr 2013. O poveste care te ţine cu sufletul la gură, fără să poţi bănui dramaticele ei răsturnări de situaţii, un roman cu baroni locali, politiceni veroşi, dragoste, sex, prietenie, trădare, deziluzie şi salvarea prin copii. Teoretic, trebuie să ajungi spre sfârşitul cărţii ca să ai explicaţia mot-a-mot a titlului ei. De fapt, îl vei înţelege pas cu pas. O mişcare de rezistenţă faţă de agresivitatea mitocănească a unor VIP-uri de carton. Agramaţi cu frunţi înguste, plescăind la porcul de lapte la proţap şi icrele negre şi fructele de mare şi ficatul de gâscă franţuzesc, îmbrăcaţi după ultima modă, vorbind zgomotos, fericiţi că nu au fost trecuţi cu vederea de baronul Constanţei. O societate de impostori, strânsă în jurul meu şi al Ancăi, etalată în toată splendoarea ei. Iar noi, doi intruşi în marea aceea de oameni. Noi şi familia mea. Facând notă discordantă. Pe atunci nu ştiam că o să ajung extrem de aproape de-a mă transforma în ei, că aveam să mă trezesc la un pas de a fi asimilat de toată gloata asta. O transformare care avea să se întâmple uşurel, pe nesimţite, incontrolabil, şi din care urma să mă trezesc brusc, într-o noapte."

 

Bogdan Brătescu – Acasă. Roman. „Care e subiectul acestei cărţi? – se întreabă Tudor Călin Zarojanu . Aş putea răspunde cu un singur cuvânt: România. România post-decembristă, cu agitaţia ei nebună, cu vârtejurile de pe scena politică şi reflectarea lor atât în presă cât mai ales în viaţa diurnă, cu tot ceea ce vedeţi la TV, dacă vă mai uitaţi la TV… Trebuie s-o citiţi, merită s-o citiţi. Ea afirmă cu limpezime apariţia unui scriitor de substanţă, care sunt sigur că va mai oferi multe alte cărţi”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO