Ziarul de Duminică

Cosmin Bumbuţ la Meeting Point

Cosmin Bumbuţ – fotografie de Raul Canibano

Cosmin Bumbuţ la Meeting Point

Autor: Ziarul de Duminica

26.05.2011, 23:24 94

De sâmbăta trecută până la 10 iulie poate fi văzută la Van GoghCafé (strada Smârdan 9, Lipscani, vizavi de BNR) expoziţia defotografie cu vânzare Meeting Point, semnată de CosminBumbuţ. Expoziţia conţine o serie de fotografii realizate de CosminBumbuţ în locuri şi momente diferite, dar care au în comunrelaţiile dintre oameni şi obiecte, dintre locuri şi stări.Imaginile prezintă puncte de întâlnire, reale sau simbolice, carecreează legături între personaje şi spaţii, redau poveşti,dezvăluie istorii personale.

"Am ales o serie de fotografii decorative, care sunt printateîn ediţii limitate, la preţuri accesibile, pentru a stimulaachiziţia de fotografie de artă", spune Cosmin Bumbuţ. "Aş vrea săîncurajez interesul publicului de la noi pentru fotografia caobiect care poate fi expus, privit şi admirat. Cred că înRomânia lipseşte obişnuinţa de a vedea fotografia pe perete şi de ainvesti în imagini pe suport de hârtie. E nevoie de timp capublicul român să înţeleagă că fotografia, la fel ca celelaltearte, costă şi că producerea ei necesită timp şi efort."

Cosmin Bumbuţ este singurul fotograf din România certificatDigigraphie. Fotografiile din expoziţie sunt realizate prinprocesul Digigraphie: fiecare lucrare este numerotată şi semnată deartist pe spate, embosată şi însoţită de un certificat deautenticitate care menţionează titlul, tipul hârtiei, numărulfotografiei din ediţie şi data la care a fost printată. CosminBumbuţ este, de asemenea, unul dintre cei mai cunoscuţi fotografiprofesionişti români, premiat, în 2006, la InternationalPhotography Award. Fotografiile sale se află în colecţii privatedin România, SUA, Olanda, Luxemburg, Franţa şi Belgia. Este autorulalbumului Transit (Humanitas, 2002) şi co-autor alproiectului 7 Zile - 7 Ani în Maramureş (Humanitas, 2007).Fotografiile sale au mai fost publicate în Intineraires d'unevie. E. M. Cioran, de Gabriel Liiceanu (Michalon, Paris, 1995),Outdoor lighting: Fashion & Glamour, de Cathy Joseph(Ava Publishing, Elveţia, 2003) şi Lenswork nr. 50, LensworkPublishing SUA (2003).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO