Ziarul de Duminică

CULISE DE EDITOR / Nu doriti o ceasca?

CULISE DE EDITOR / Nu doriti o ceasca?
07.01.2009, 15:15 174

 

 

La ART urmeaza sa apara

 

 

Michel Braudeau, Cafea. Cafenele

Michel Braudeau (n. 1946), romancier si critic literar francez, a scris aproape douazeci de romane, dintre care amintim: Naissance d’une passion (1985), Pérou (1997), L’Interprétation des singes (2004), Sarabande (2006). Este redactor-sef la Nouvelle Revue Fran'aise si scrie la revista Le Monde.
In „Cafea. Cafenele", Michel Braudeau porneste pe urmele unei bauturi originare din Abisinia, cu virtuti spirituale descoperite din intamplare, pe care o cunoastem cu totii: cafeaua. Potiune magica pentru filosofi, elixirul diavolului pentru societate, cafeaua si-a infiltrat geniul vorbaret in mintile ganditoare ale Europei din Epoca Luminilor. Apoi, in cateva secole, a cucerit intreaga planeta.
De la Venetia la Viena, de la Madrid la Lisabona, de la Praga la Saint-Germain-des-Prés, aceasta „pudra" in cautare de aventuri a ridicat pretutindeni temple in cinstea savurarii ei pagane, locuri in care oamenii se intalneau, discutau sau meditau: „cafenelele".
Clasandu-se pe locul al doilea in schimburile mondiale dupa petrol, cafeaua a devenit astazi miza simbolica a unei alte batalii: comertul echitabil. Fara doar si poate, istoria sa politica, tumultuoasa si adesea amuzanta, ne-a dat peste cap cultura, insa aceasta bautura neagra din barurile noastre a fost mereu cel mai tare agent secret.
 

La Editura RAO urmeaza sa apara

 

Licia Troisi - Cronicile lumii pamantene, 3 volume

 

Este trilogia fantasy italiana de cel mai mare succes la ora actuala, scrisa de Licia Troisi. Licia Troisi s-a nascut la Roma in noiembrie 1980. A urmat liceul clasic si Facultatea de Fizica, obtinand diploma de laureata in astrofizica in decembrie 2004. In timpul facultatii, pe cand avea doar 21 de ani, s-a apucat sa scrie Croniche del MondoEmerso (Cronicile Lumii Pamantene). Dupa mai bine de un an si jumatate de munca, a trimis manuscrisul editurii Mondadori, care l-a acceptat cu entuziasm, astfel incat cartea a aparut in librarii in aprilie 2004. Au urmat alte doua trilogii dedicate Lumii Pamantene: LeGuerre del Mondo Emerso (Razboaiele Lumii Pamantene) si Le leggende del Mondo Emerso (Legendele Lumii Pamantene) din care tocmai a aparut primul volum. Pe langa aceste titluri, lucreaza acum la o alta serie, La ragazza drago (Fetita-dragon), din care a aparut deja primul volum.
Licia Troisi, actualmente doctoranda in astronomie, este una dintre cele mai bine cotate tinere scriitoare de fantasy din Italia. In afara de literatura, hobby-urile ei sunt muzica (rock si clasica) si cinematografia.
 

 

Cronicile lumii pamantene

 

Vol.I
 

 

Nihal din Pamantul Vantului
 

Nihal este cu adevarat ciudata. In Lumea Pamanteana, nimeni nu este ca ea: ochi mari violet, urechi ascutite, plete albastre. A fost crescuta de un faurar de arme si traieste intr-unul dintre orasele-turn din Pamantul Vantului, jucandu-se de-a razboiul cu prieteni de varsta ei, care si-au ales-o drept sef datorita fortei si agilitatii ei. Dar totul se schimba pe neasteptate cand Pamantul Vantului este atacat de Tiran, despotul care a cucerit deja cinci din cele opt Pamanturi care alcatuiesc Lumea Pamanteana. Sunt in van rezistenta armatei popoarelor libere si priceperea vrajitorilor care incearca sa apere orasul cu forta descantecelor. Lui Nihal nu ii mai ramane altceva de facut decat sa devina un razboinic adevarat si sa-i apere pe nevinovati chiar cu riscul de a cadea in mainile Tiranului.
Vol. II
 

Misiunea lui Sennar
 

Continua aventurile tinerei si vajnicei Nihal, ultimul jumatate-elf din Lumea Pamanteana, si ale prietenului ei nedespartit, vrajitorul Sennar. Impreuna, lupta impotriva armatelor de fammini ale Tiranului, care este hotarat sa cucereasca Pamanturile Libere si sa-i supuna pe toti locuitorii lor prin mijlocirea magiei negre. Acum, Nihal se confrunta cu misterul Lacrimei, o piatra care pare dotata cu puteri magice enorme, in vreme ce Sennar a plecat in cautarea Lumii Scufundate, un continent ale carui urme s-au pierdut in negura timpurilor. Pentru a-l regasi, Sennar este silit sa se imbarce pe o corabie de pirati si sa lupte impotriva unor monstri marini.
Vol. III
 

Talismanul puterii
 

Pe Pamanturile Libere situatia este disperata si Tiranul pare de neoprit. Tanara Nihal, ultimul jumatate-elf care a supravietuit in Lumea Pamanteana, calatoreste impreuna cu vrajitorul Sennar, prietenul ei, in cautarea celor opt pietre ale unui talisman cu puteri nelimitate, cu care ar putea sa puna capat razboiului. Fiecare dintre cele opt Pamanturi ale Lumii Pamantene ascunde intr-un sanctuar tainic una dintre pietrele dedicate Spiritelor naturii: Apa, Lumina, Marea, Timpul, Focul, Pamantul, Intunericul si Aerul. Daca Nihal va reusi sa gaseasca toate sanctuarele si sa stranga laolalta pietrele talismanului, va putea chema la adunare Spiritele si va putea anula orice forma de magie, inclusiv infioratoarele arme ale Tiranului.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO