Ziarul de Duminică

CULTURE CLUBBING / Log in…

Culture clubbing / Log in…
07.01.2009, 14:22 18

 

Daca ai mai mult de 30 de ani, ai inteles deja poanta. Daca nu, o sa ti-o mai spun o data: Culture Club, cu Boy George in fata, a fost un proiect muzical notoriu. Jocul meu de cuvinte nu aspira la aceeasi notorietate, dar exprima destul de bine ce am de gand cu rubrica asta: sa ma ocup de partea culta (si, uneori, cult!) a clubbing-ului. Faptul ca Boy George – vocalul originalului Culture Club – e si DJ, reuseste sa completeze foarte bine conexiunile pe care le sper de la titlurile mele.
Desigur partea de „Culture" este la fel de greu de stabilit unde incepe si unde nu mai e... ca atunci cand vrei sa stabilesti ce e frumos si ce nu. Obiectivitatea este un ideal, asa ca e bine sa stiti de la inceput ca eu cred ca pana si axiomele din matematica nu sunt altceva decat niste pareri. Ale unor oameni. Trebuie asadar sa decideti daca aveti sau nu incredere in mine. Argumente ar fi (nu neaparat in aceasta ordine): sunt rau, am peste 30 de ani, mixez de la 17, multe cluburi, multe locatii „edge", radio, am facut excese, de unele dintre ele m-am lasat, castile pe care le folosesc nu sunt un brand la moda si nu au BassBoost, au in schimb buton de Mono (DJ-ii stiu de ce), nu „pun" de pe laptop, am pus pe vinil, stiu cine e Klaus Schulze.
Despre ce o sa scriu in Culture Clubbing? Subiectele mele favorite vor fi in general evenimentele la care televiziunile nu-ti spun sa te duci, DJ-ii care au creat adevarate curente, locurile unde ai rar „sansa" sa te enervezi din cauza selectiei si a tehnicii rezidentilor si experimentele care au loc in cluburi desi se numesc cu alte ocazii teatru, film, concert, dans.
Despre ce nu o sa scriu? Recunoasteti ca ar fi cel putin amuzant sa insir acum un pomelnic de tristeti pe care le voi ignora in continuare. Simplul fapt ca le-as numi ar insemna deja ca le bag oarecum in seama. De acord?
De ce sa ma citesti?
Pentru ca m-ai citit cand inventasem rubrica „DJ Culture" si iti placea mai mult atunci? Pentru ca o sa afli numele unor DJ si ce vor ei de la lume si n-o sa te mai imbulzesti sa-l vezi pe Tiesto a treia oara? N-ai prefera sa ai trei experiente diferite? Mai poti sa ma citesti pentru ca nu sunt un ziarist care scrie despre DJ. Sunt un DJ convertit la „Litere". Si stiu toate lucrurile despre care vorbesc din partea cealalta a petrecerii. Aceea care nu se petrece pe ringul de dans. Sa citesti Culture Clubbing daca vrei o privire din interiorul fenomenului.
Exista, ce e drept, riscuri. Unul din ele ar fi ca vei incepe sa cumperi CD-uri. Pentru ca pe net nu gasesti multe dintre muzicile pe care le vom recomanda. Din nefericire, si nivelul haiducilor lasa de dorit si se imprastie numai comert. La fel de riscant mi se pare faptul ca vei invata sa apreciezi un mixaj si te vei enerva la evenimente la care altii se simt foarte bine. Despre riscul de a merge la teatru intr-un subsol cu glob in mijloc, cu prietena imbracata ca pentru TNB, nici nu vreau sa mai vorbim. Daca insa iti place sa traiesti in pericol... saptamana viitoare Culture Cubbing va fi (cu putin noroc) tot aici. Asta a fost doar introducerea. Titlul viitorului articol? „Invata sa apreciezi un DJ" .

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO