Ziarul de Duminică

Dramele unei campioane/ de Ziarul de duminică

Dramele unei campioane/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

08.10.2015, 23:47 40

Sue Heady

Steffi

Putere publică, durere personală

Victoria Books

Traducere din engleză de Florin Tudose

De-a lungul năucitoarei sale transformări din copil prodigios în superstar al tenisului, Steffi Graf a fost în centrul atenţiei presei internaţionale, dar, în ciuda curiozitatăţii acesteia, ea a rămas un mister. Biografia de faţă este prima care pătrunde dincolo de imaginea publică pentru a o revela pe adevărata Steffi.

Suferinţa şi triumful au fost dominantele vieţii ei: angoasa asistării la acuzaţiile de infidelitate şi, mai apoi, de evaziune aduse tatălui său, expunerea în presa globală a propriilor legături romantice, seria de accidente care i-au periclitat cariera şi, în ciuda a toate acestea, un lanţ de titluri şi victorii ce au produs invidie adversarelor.
De la rănile iubirii, la strălucirea din teren, Steffi spune povestea completă şi fascinantă a unuia dintre starurile cele mai distincte din lumea sportului.
În 1987, Steffi cucerea primul titlu de Mare Şlem. În 1988, reuşea ceea ce nu mai reuşiseră încă niciun bărbat şi nicio femeie în tenis – toate cele patru titluri de Mare Şlem, plus aurul olimpic, într-un singur an calendaristic. Rezultatul, pe lângă creşterea uriaşă a numărului de ore de tenis televizate de către staţiile germane de televiziune, a însemnat şi o creştere masivă a numărului terenurilor de tenis, precum şi o vastă expansiune a numărului de membri ai Federaţiei Germane de Tenis, ce a ajuns de la 1,2 milioane în 1985 la 2,2 milioane în 1993. Iată, aşadar, care au fost premisele apariţiei lui Stefanie Maria Graf, cunoscută acum milioanelor de fani din întreaga lume drept Steffi.

Sue Heady este jurnalistă şi scriitoare. Volumul de faţă, care cuprinde debutul în tenis şi prima parte a carierei lui Steffi Graf, este una dintre cele mai cunoscute cărţi ale autoarei. Steffi povesteşte despre arestarea tatălui sportivei, Peter Graf, cu acuzaţia de evaziune fiscală, despre dependenţa de alcool şi presupusa infidelitate ale acestuia, dar şi despre rivalitatea lui Steffi Graf cu Monica Seleş.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO