Ziarul de Duminică

Festivalul Enescu are o soarta incerta

06.07.2000, 00:00 12



Dirijorul Lawrence Foster, numit in functia de director artistic al Festivalului "George Enescu", a anuntat intr-un comunicat de presa ca demisioneaza, intrucat pana in prezent nu a fost incheiat un contract care sa-l mandateze sa se ocupe de acest eveniment.

"Aceasta chestiune a fost tergiversata inca de la mijlocul lunii ianuarie, fara a fi solutionata, iar dl. Lawrence Foster nu doreste sa-si asume responsabilitatea pentru invitarea orchestrelor si a colegilor sai, tinand cont de faptul ca festivalul insusi pare incert. El spera ca planurile pe care le-a facut vor fi pana la urma puse in aplicare insa, in absenta oricarui contract sau mandat, nu mai doreste sa lucreze pentru festival", se arata in comunicatul primit din partea agentiei HarrisonParrot - Artist and Project Management.

Mihai Constantinescu, directorul general Artexim (agentia care organizeaza Festivalul Enescu) afirma ca stia de aceasta decizie si a discutat-o cu Lawrence Foster, dar din pacate n-a putut face nimic. "In momentul acesta, mingea este in terenul nostru. Daca se va lua o decizie rapida si se va incheia un contract intr-un timp foarte scurt, cred ca va reveni asupra hotararii", a declarat Mihai Constantinescu.

Pe de alta parte, ministrul Culturii a declarat ca festivalul trebuia pregatit cu un an inainte si finantat din rezerva bugetara a guvernului, dar Ministerul de Finante a refuzat sa aloce fonduri in acest scop si a sugerat finantarea din banii Ministerului Culturii, insuficienti pentru un asemenea eveniment.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO