Ziarul de Duminică

Ghiduri... fara bataie de cap

Ghiduri... fara bataie de cap
22.09.2006, 14:42 23

Pare ciudat ca in aceasta pagina cu probleme atat de serioase (stiinta, filosofie, media s.a.m.d.) sa ne oprim gandul cateva momente asupra unor ghiduri de comportament.
Dar veti constata - daca nu stiti deja - ca lumea, aici si aiurea, nu s-ar apleca asupra unor asemenea cartulii, daca ele n-ar fi necesare, ca problemele pe care le au in vedere aceste ghiduri sunt cat se poate de reale si de dificile, ca indrumarile si recomandarile cu care se alege cititorul merita cu prisosinta atentia. Este vorba de o serie de patru ghiduri grupate sub genericul "O viata fara bataie de cap", aparute in Statele Unite si Canada, realizate de editorii de la Don't Sweat Press si traduse pentru noi de editura Runa din Grupul editorial Corint. Toate sunt redate in romaneste de Razvan Taliu si au cate un cuvant-inainte de Richard Carlson, doctor in stiinte, autorul cartii de succes Nu va bateti capul cu lucruri marunte.

Ghidul... fara bataie de cap pentru parinti. Sunt adunate o suta de sugestii-strategii dintre cele mai potrivite pentru a va bucura mai mult de copiii dumneavoastra si de a fi in acelasi timp mai putin stresati si mai prezenti langa ei in fiecare clipa a vietii lor. "Aceste strategii arata ca, desi un oarecare stres este inevitabil cand esti parinte, restul (sau, cel putin, o parte) este adesea numai aparenta. Cu alte cuvinte, ne folosim gandirea astfel incat ne indepartam adesea de locul in care am vrea sa fim. Pe masura ce devenim constienti de realitatea acestui fapt, deschidem o usa catre un univers de optiuni. Linistea sufleteasca devine posibila si, din aceasta perspectiva, meseria de parinte devine mai usor de exercitat."

Ghidul... fara bataie de cap pentru tineri casatoriti. Tot o suta de sugestii in care veti recunoaste importanta rolului pe care propria dumneavoastra gandire si atitudine il joaca in procesul de construire a casniciei. "A fi tanar casatorit presupune aproape intotdeauna cel putin un surplus de stres in viata oricui. Cel mai simplu motiv pentru existenta stresului este destul de clar. Acum sunteti doi oameni care isi impart viata. Asta inseamna ca nu puteti face lucrurile exact la fel cum le-ati facut dintotdeauna. In marea majoritate a cazurilor trebuie sa existe un oarecare compromis si maleabilitate. (...) Aceasta carte va va ajuta sa va comportati ca o echipa."

Ghidul... fara bataie de cap pentru cupluri. O carte care arata femeilor si barbatilor cum sa-si construiasca relatia intima astfel incat sa fie mai fericiti, lipsiti de stres si, in acelasi timp, sa-si consolideze iubirea. "Ghidul este un manunchi de tactici simple, practice, menite sa va ofere, dumneavoastra si partenerului, instrumentele necesare pentru a coopera mai bine, pentru a trece peste anumite probleme cu o mai mare usurinta si de a va concentra asupra iubirii pe care v-o purtati unul altuia. Adesea, in relatiile pe care le avem, gandim negativist si suntem intimidati, astfel incat sentimentul de iubire pe care-l resimtim dispare. Daca devenim constienti de aceasta tendinta - si de puterea propriei noastre gandiri - avem la dispozitie o unealta magica pentru a spori iubirea pe care o resimtim fata de parteneri."

Ghidul... fara bataie de cap pentru slabit. "O carte minunata care ne ghideaza in aceasta directie. In loc sa isi concentreze atentia asupra unui anumit regim, ne ajuta sa adoptam un program sanatos, incurajandu-ne sa devenim ceea ce trebuie sa fim. Sfaturile lor ne ajuta sa ne mentinem gandirea in perspectiva si simtul umorului, in timp ce constientizam si depunem eforturi in vederea atingerii scopurilor noastre principale."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO