Ziarul de Duminică

Hacking de top

Hacking de top

Autor: Ziarul de Duminica

07.11.2013, 23:53 233

Kevin Mitnick în colaborare cu William L. Simon

Aventurile celui mai căutat hacker din lume

Editura Pandora M

 

Prefaţă de Steve Wozniak, cofondator Apple. Colecţia Reality Shock. Traducere din engleză şi note de Liviu Mateescu. Cel mai şiret „spărgător" de computere şi de reţele de comunicaţii îşi dezvăluie trucurile într-o captivantă poveste de viaţă, cu hackeri şi detectivi FBI, cu spionaj informatic şi urmăriri spectaculoase pe „autostrăzile" internetului. Kevin Mitnick a bântuit cele mai securizate sisteme informatice din SUA şi, în ciuda vitezei de reacţie a autorităţilor americane, a fost tot timpul cu un pas înainte, evitând numeroasele capcane întinse de agenţii de la criminalitate informatică. Dincolo de ponturile tehnice, Mitnick dezvăluie cu umor în ce fel a reuşit să păcălească zeci de angajaţi ai companiilor de telecomunicaţii sau funcţionari publici, pentru a obţine parole vitale, identităţi false ori softuri râvnite de toţi hackerii din lume.
Fantoma reţelelor nu este doar o poveste cu hoţi şi vardişti în ciberspaţiu, ci se vrea şi o spovedanie a unui hacker spăşit, care n-a vrut decât să-şi demonstreze inteligenţa şi care n-a câştigat niciun sfanţ de pe urma raidurilor sale virtuale. Un volum destinat în primul rând pasionaţilor de informatică, dar şi celor interesaţi de motivaţiile comunicăţii de hackeri.  

„A pătruns în computerele unor corporatii – scrie Steve Wozniak –, dar nu a distrus niciun fisier, nu a folosit si nici nu a vândut numerele cartilor de credit la care a avut acces. A furat software, dar nu l-a vândut niciodata, nimanui. A comis hackingul pur si simplu pentru ca voia sa-si testeze fortele. A dus o viata palpitanta si cu sufletul la gura, cum vezi doar în cele mai bune filme politiste.”
„Ma tem nu de ceea ce stiu, ci de ceea ce nu stiu, iar Kevin Mitnick ne-a demonstrat cât de ignoranti suntem. Daca vrei sa-i bagi în sperieti pe sefii cei mari ca sa-ti aprobe bugetul pentru securitate informatica, ajunge sa le faci cunostinta cu demonstratiile ingenioase si palpitante ale lui Mitnick." (Steven L. Susman, director de tehnologia informatiei la Supreme Security Systems)

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO