Ziarul de Duminică

Literary Fiction - o colecţie cu cărţi premiate/ de Ziarul de duminică

Literary Fiction - o colecţie cu cărţi premiate/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

15.06.2012, 00:08 223

Astăzi se scrie, se publică şi se traduce mai multă literatură decât oricând altcândva. Este uneori foarte greu pentru un cititor să-şi aleagă din mulţimea cărtilor aranjate pe rafturile librăriilor un roman care să-i meargă la suflet. Si nici "sufletul" cititorului nu este mereu acelaşi. Uneori avem nevoie de cărţi relaxante, uşoare, alteori de cărţi mai sofisticate, scrise cu rafinament. Literary Fiction este o formulă care promovează romane singulare. Este şi numele noii colecţii de la Pandora M. O nouă colecţie coordonată de neobosita editoare Magdalena Mărculescu. Literatura de calitate presupune nu doar poveşti bune, ci şi scriitori de valoare.

Jennifer Egan - Pe aici au trecut Cuţitarii. Traducere din limba engleză de Laura Sandu.

Din Africa până în Napoli, New York şi San Francisco, de la producători muzicali la generali vinovaţi de genocid, Jennifer Egan reuşeşte să ţeasă cu vervă şi rafinament vieţile personajelor sale. Urmărim viaţa lui Bennie Salazar, un mogul bătrân al showbiz-ului, şi a Sashei, mult mai tânăra lui asistentă: un road-movie prin muzica punk a tumultuoşilor ani '70, prin suburbiile de azi ale New York-ului, prin vieţi încercate de eşecuri trecute şi dezamăgiri viitoare.
"Pe aici au trecut Cuţitarii" este o poveste despre timp şi muzică, despre supravieţuire, despre mecanismele ce se pun în mişcare atunci când destinele noastre se intersectează. Într-o varietate de stiluri şi pendulând între tragedie şi satiră, Jennifer Egan vorbeşte despre iminenţa autodistrugerii căreia îi facem faţă sau în faţa căreia cedăm, precum şi despre nevoia umană fundamentală de izbăvire.
"O carte cu adevărat miraculoasă... Pe aici au trecut Cuţitarii este noul roman-cult al prozei americane contemporane." - Time Magazine, Best Books. "Un roman-mozaic de o frumusete izbitoare." - Booklist
Jennifer Egan s-a născut în Chicago şi a copilarit la San Francisco. A studiat literatura engleză la Universitatea din Pennsylvania şi a publicat proză scurtă în mai multe reviste celebre. Este autoarea romanului "The Invisible Circus", care a fost adaptat pentru marele ecran în 2001, având-o în rolul principal pe Cameron Diaz, al romanului "Look at Me", aflat pe lista scurtă a National Book Award, a volumului de povestiri "Emerald City and Other Stories" şi a bestsellerului "The Keep". Romanul "Pe aici au trecut Cuţitarii" a câştigat, în 2011, Premiul Pulitzer pentru Fictiune, National Book Critics Circle Award şi LA Times Book Prize. La scurt timp după ce a câştigat Premiul Pulitzer, drepturile de ecranizare a romanului au fost cumpărate de HBO. Cartea va fi transformată într-un serial TV, iar Jennifer Egan va fi consultant al producţiei cinematografice.

Stephen Kelman - Şi porumbeii vorbesc englezeşte. Traducere din engleză de Ioana Filat.

Harrison Opoku este un puşti de unsprezece ani, de origine ghaneză, care trăieşte cu mama şi sora sa într-un ghetou londonez. Cel mai bun alergător din anul său, Harri străbate noua viata in adidasii sai desenati cu markerul, fara sa constientizeze pericolele care il inconjoara. Fascinat deopotriva de gasca "baietilor rai" - Dell Farm Crew - si de porumbelul care îi vizitează balconul şi cu care vorbeşte, Harri absoarbe toate elementele ciudate ale noii sale vieti londoneze, observând, ascultând şi învăţând trucurile supravieţuirii urbane.
Atunci când un baiat este înjunghiat şi moare pe stradă, iar încercările poliţiei de a găsi martori ai evenimentului se lovesc de tăcerea oamenilor, Harri decide să înceapă o investigaţie proprie. El se pune astfel, fără să-şi dea seama, in mare pericol. O poveste despre inocenţă şi experienţă, despre speranţă şi realitatea dură. "Şi porumbeii vorbesc englezeşte este o carte de care te indragostesti: o carte amuzanta, o carte adevarata, o carte zguduitoare ..." - The Times. Un fel de Tom Sawyer englezesc.
Stephen Kelman s-a născut in 1976, la Luton. A avut meserii dintre cele mai diverse, iar din 2005 s-a dedicat scrisului. Şi porumbeii vorbesc englezeşte, primul sau roman, a fost nominalizat la Man Booker Prize pe 2001, Desmond Elliot Prize si Guardian First Book Award

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO